• BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TTNET 4’de 4 yaptı, yılı zirvede kapattı

TTNET 4’de 4 yaptı, yılı zirvede kapattı
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, Antalya’nın zirve noktası olan Tahtalı Dağı’nda, TTNET’i zirveye ulaştıran 2013 yılı sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’nin lider internet şirketi TTNET; 2013 yılı sonuçlarını, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nda düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Toplantıda 2013 yılını değerlendiren TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, başarılı finansal ve operasyonel iş sonuçlarına ek olarak, geçen yıl gerçekleştirdikleri ilkleri, kurumsal sorumluluk projelerini ve yeni projeleri paylaştı. Yılı; genişbant abone sayısı, fiber abone sayısı, Tivibu abone sayısı ve dijital servislerdeki büyüme oranı ile yılı tam dört alanda zirvede tamamlayarak 4’te 4 yaptıklarını söyleyen Kaya, kendilerine güvenerek TTNET’i zirveye çıkaran müşterilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

“Son beş yılın en yüksek abone kazanımını gerçekleştirdik”

Konuşmasında genişbant internet pazarını rekorlarla büyüttüklerini vurgulayan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “2013’te şaha kalkan bir TTNET var. Bir yılda 321 bin net abone kazanarak, son beş yılın en yüksek abone kazanımını gerçekleştirdik. 2013’te 6 milyon 330 bin aboneye ulaştık. Sabit genişbant pazarındaki büyümenin ise yüzde 65’i tek başına TTNET’ten geldi. Son beş yılın en yüksek satış rakamı ve net abone kazanımıyla genişbant internet pazarındaki büyümenin lokomotifi olduk. Tüm abonelerimize bize inandıkları, güvendikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

“Fiber internette 620 bin aboneye ulaştık”

2013’te ADSL’in yanı sıra, fiber internet alanında da rekorlara imza attıklarını ifade eden Kaya, yılsonunda fiber internet abone sayısının 620 bine ulaştığını açıkladı. Kaya, “Abone sayımızı 3’e katladık, 620 bin abonemize fiberle daha fazla hız, daha fazla kapasite sunduk. 3. çeyrekte her 5 yeni fiber abonesinden 4’ü TTNET’i tercih etti” dedi.

“Tivibu EV abone sayımız 286 bine ulaştı”

Televizyonun artık data ve ses gibi TTNET’in ana servislerinden biri olduğunu belirten Kaya, Tivibu ile bu trendin Türkiye’deki öncüsü olduklarını ifade etti. Tivibu gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 65 oranında arttığını kaydeden Kaya, Tivibu Ev’de 286 bin aboneye ulaştıklarını, Tivibu Cep ve Tivibu Web abone sayısında ise 1,5 milyonu aştıklarını da açıkladı.

“Gelirlerimizi yüzde 11 oranında artırdık”

Kaya, genişbant abone kazanımı, fiberdeki atılımları ve Tivibu’daki heyecan verici performanslarıyla gelirlerini yüzde 11 oranında büyüttüklerini açıklayarak, ”2013’te 3.5 milyar TL’lik ciroya ulaştık” dedi.

“Dijital servislerimizden elde ettiğimiz gelir, yüzde 50’nin üzerinde büyüdü”

2013’te yenilikçi dijital servisler geliştirdiklerini belirten TTNET Genel Müdürü Kaya, “TTNET Müzik’te aktif üye sayımız 3 milyona yaklaştı. TTNET Müzik’in geliri de yüzde 35 oranında arttı. Dijital oyun alanı da hızla büyüyor. Playstore’da gelirlerimiz bu yıl 3’e katlandı. E-ticaret, dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda girişimlerimizin olacağını açıklamıştık. Okacabukaca, TTNET Çarşı, Tivibu Çarşı, Mobilexpress ve TTNET Ödeme ile bu sözümüzü tuttuk. 2013’te tohumlarını attığımız bu servisler meyve vermeye başladı. Dijital servislerimizden elde ettiğimiz gelir 2013’te yüzde 50’nin üzerinde büyüdü” dedi. 

“Müşteri memnuniyetinde tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık”

Müşterilerinin memnuniyetini sürekli ölçümlediklerini ifade eden Kaya sözlerine şu şekilde devam etti; “Müşteri memnuniyetini ölçtüğümüz çalışmalarda, memnuniyet derecesinin arttığını görmek bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu yıl müşteri memnuniyetinde tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık.”

“TTNET tarihinde ilk defa bir kariyer programı başlattık”

TTNET markasının sevilmesinin ve çalışılmak için tercih edilen bir şirket olmasının da çok değerli olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, “Geleceğin liderlerini yetiştirmeyi hedeflediğimiz “NETgelecek” kariyer programımıza 14 bin üniversiteli genç başvurdu. Çeşitli elemelerden geçirdiğimiz 6 üniversiteli gencimizi seçtik ve onlara TTNET’te iş olanağı sağladık” dedi. 

“Toplum yararına olan tüm projelerimiz bizim için çok önemli”

Müşterileri ve çalışanları kadar toplum yararına olan projelerinin de kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya, “700 girişimcinin başvurduğu Teknoloji Vadisi, Birleşmiş Milletler BCtA ağına kabul edilen Herkes İçin İnternet Projemiz ve İnternetle Hayat Kolay Projemiz, Engelsiz TTNET projemiz, bu çalışmalarımızdan birkaçı. Bu çalışmalarımızı, fiberdeki, Tivibu’daki başarılarımız kadar önemsiyoruz” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim