• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

TÜBİTAK MAM Başkanı Tunaboylu: Dünyada nükleer enerji yaygınlaşıyor

TÜBİTAK MAM Başkanı Tunaboylu: Dünyada nükleer enerji yaygınlaşıyor
TÜBİTAK MAM Başkanı Tunaboylu, dünyada nükleer enerjinin yaygınlaştığını, yenilebilir enerji küresel ısınmanın önemli çözümlerinden olduğunu söyledi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Bilgilendirme Semineri'nde yaptığı konuşmada, nükleer enerji konusunun eskiden beri gündemde olduğunu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bu konuda uzun süredir çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

TÜBİTAK'ın ana gündem maddesi olarak en son "endüstri 4,0" ve nükleer enerji konusunda araştırmalara odaklanması için karar aldıklarını ifade eden Tunaboylu, şöyle devam etti:

"Dünyada gitgide nükleer enerji yaygınlaşıyor, bazı ülkelerde azalma görülse de Almanya gibi, biliyoruz ki Japonya da tekrar santrallerini açmaya başlayacak. Çünkü yenilebilir enerji küresel ısınmanın önemli çözümlerinden birisi olarak gözüküyor. Türkiye'de henüz çalışmakta faal olan nükleer enerji üreten büyük ölçekli bir sistemimiz yok. İki proje var. Birinde biz aktif olarak görev alıyoruz. Yer Bilimleri Enstitüsü çalışmalarını yapıyor Sinop'ta. Bundan sonraki dönemde yapmak istediğimiz, bunun bir yol haritasını çıkarıp, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıyla çalışıp, TÜBİTAK olarak özellikle MAM özelinde Türkiye'nin daha hızlı yol almasını sağlamak."

Tunaboylu, seminerden çıkan bilgileri, hazırlayacakları nükleer yol haritasında kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim