• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TÜDEV Olağan Mütevelliler Kurulu gerçekleştirildi

TÜDEV Olağan Mütevelliler Kurulu gerçekleştirildi
Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Olağan Mütevelliler Kurulu, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde kullanılan 142 oyun tamamını alan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TÜDEV’in yeni başkanı oldu.

Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Olağan Mütevelliler Kurulu, Tuzla’daki Türk Deniz Eğitim Vakfı Süleyman Demirel Eğitim Merkezi Güneş Taner Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu Olağan Mütevelliler Kurulu’nda Divan Heyeti seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanı A.Bedri İnce, Divan Kurulu Başkan Yardımsı Emin Eminoğlu ve Katip Üye S. Barış Türkmen oldu.

Divan Kurulu’nun oluşturulması sonra Saygı Duruşu ve akabinde İstaiklal Marşı okundu. Divan Kurulu’na toplantı tutunağını imzalama yetkisi oybirliğiyle verildi.

2017-2018 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyetlerini TÜDEV Başkanı Süalp Ömer Ürkmez okudu.  2002 yılında göreve gelen Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Süalp Ömer Ürkmez, 17 yıllık başkanlık döneminde yaptığı çalışmaları katılımcılara anlattı. Ürkmez, 2002-2019 arasında yaptıkları çalışmaların TÜDEV’in misyonu ve vizyonuna yakışır bir şekilde gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

untitled-4-047.jpg

2017-2018 yılı Yönetim Kurulu Faaliyetleri Raporları’nın okunmasının ardından Faruk Çelik, 2017-2018 yılına ait Denetim Kurulu Raporu’nu okudu. 2017 ve 2018 yıllarına ait Yönetim Kurulu oy birliğiyle ayrı ayrı ibra edildi. Yine 2017 ve 2018 yıllarına ait Denetim Kurulu oy birliğiyle ayrı ayrı ibra edildi.

TÜDEV’in 2019 yılı tahmini bütçesinin sunumu yapıldı. Sunumun ardından tahmini bütçe oybirliğiyle kabul edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Olağan Mütevelliler Kurulu’nda yaptığı konuşmada Piri Reis Üniversitesi’nin geçtiğimiz günlerde Katar Deniz Kuvvetleri’ne vereceği eğitimdeki uluslararası başarısından bahsetti.

Kıran, üniversitenin Katar Deniz Kuvvetleri’yle yapılan anlaşma çerçevesinde 6 yıllık bir eğitim vereceğini belirterek Katar ile yapılan anlaşmada ortaya atılan birtakım çirkin iddiaların gerçeği yansıtmadığına vurgu yaptı. Özellikle eğitim kurumlarının gerek yurt içi gerekse de yurt dışıyla yaptığı bu tür anlaşmalarda YÖK’ün çok sıkı bir şekilde denetime tabi tuttuğuna dikkat çeken Kıran, bu başarıda emeği geçenleri kutladı.

1-157.jpg

Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan ise yaptığı konuşmasında, Katar ile Piri Reis Üniversitesi’nin yaptığı anlaşmanın önemine değinerek bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Projeye başladıkları andan itibaren konuyla ilgili YÖK’ün haberinin olduğunu kaydeden Kalkavan, bu başarının farklı yönlere çekilmeye çalışmasına anlam veremediğini belirtti. Böylesi misyon bir projeyle gurur duymak yerine başarının karalama kampanyasına dönüştürülmesine isyan eden Kalkavan, bu başarının bir gurur abidesi olarak tarihteki yerini alacağını söyledi.

4-127.jpg

Önemli olanın kurumları korumak olduğuna vurgu yapan Kalkavan, eğitimin önemine dikkat çekti. Kurumların itibarlarını artıranların başkanlar olduğunu belirten Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi’nin Katar Deniz Kuvvetleri’ne vereceği eğitim ile ilgili basında yeterli kadar yer bulmamasına sitem etti. TÜDEV’in İMEAK Deniz Ticaret Odası’na bağlanması konusuna da değinen Kalkavan, bunun mümkün olmadığını kaydetti.

untitled-7-056.jpg

Tek listeyle gidilen seçimde kullanılan 142 oyun tamamını alan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TÜDEV’in yeni başkanı oldu.

7-050.jpg

17 yıllık TÜDEV bayrağını Süalp Ömer Ürkmez’den devralan Tamer Kıran’ın tek liste olarak gittiği seçimde 2019-2021 yılları arasını kapsayacak yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

TÜDEV Yönetim Kurulu Asil Üyeler:

Tamer Kıran

Eser Bayraktar

Ümit Sandıkçı

Zeynep Pınar Kalkavan Sesel

Ahmet Can Bozkurt

Abdülvahit Şimşek

Vakıf Senedi Madde 9-b-a gereğince İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Bildirdiği Asil Üyeler:

Hakan Çendik

Kasım İnandı

Serhat Barış Türkmen

TÜDEV Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Orkun Özek

Yavuz Cihad Güler

Adem Kocadağ

Yalçın Akın

Müge Üner Rızvani

Şevki Semih Ege

Vakıf Senedi Madde 9-b-a gereğince İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Bildirdiği Yedek Üyeler:

Hüseyin Mengi

Selahattin Cem Burçkin

Mustafa Aslan

TÜDEV Denetim Kurulu Asil Üyeleri:

Ahmet Aygün Özgen

Emin Eminoğlu

Yılmaz Onur

TÜDEV Denetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Korkut Omur

Sefer Süheyl Demirtaş

Tolga Tomba

fotogaleri-011.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim