• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Tüpraş İzmit'e 2 milyar dolar yatıracak

Tüpraş İzmit'e 2 milyar dolar yatıracak
Üretimin yetmediğini motorinde ihtiyaca yanıt vermek üzere İzmit rafinerisinde 2 milyar dolar yatıran Tüpraş, 2013’de bu eksikliği giderecek.

TÜPRAŞ İZMİT'E 2 MİLYAR $ YATIRACAK

Üretimin yetmediğini motorinde ihtiyaca yanıt vermek üzere İzmit rafinerisinde 2 milyar dolar yatıran Tüpraş, 2013’de bu eksikliği giderecek.

Tüpraş İzmit Rafinerisi Müdürü Mesut İlter, Türkiye’de benzin ve fuel oilde kapasite fazlası bulunduğunu, motorinde ise üretimin yetmediğini belirterek bu ihtiyaca yanıt vermek üzere İzmit rafinerisinde 2 milyar dolarlık bir yatırımın yapılacağını, 2013’de bu eksikliği gidereceklerini söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, uygulanan ekonomik modelin üretimi değil ithalatı desteklediğini savunarak, “Bugün Tüpraş’ın dahi kapasitesinin yüzde 70’ini kullandığı, birçok ürünü ithal etmeyi tercih ettiği söyleniyor. İthalatın cazibesinden mi ithal ediyor? Bir gün ithal edilmeyen ne kalacak, bu ülkede kim üretecek merak ediyoruz” dedi.

Tüpraş İzmit Rafinerisi Müdürü Mesut İlter ise petrol fiyatlarının düşüşüyle krizden en fazla etkilenen sektörler arasına giren akaryakıt sektöründe motorin talebi artarken benzin ve fuel oilde talebin düştüğünü söyledi. Tüpraş’ın üretemediği motorini ithal ederken fazladan ürettiği fuel oil ve benzini ihraç ederek dengeyi bulmaya çalıştığını dile getiren İlter, motorinde talebe yanıt verebilmek için yeni bir yatırım kararı aldıklarını söyledi. İlter, “Motorin eksiğini tamamlayacak 2 milyar dolarlık yatırım için çalışmalara başladık. İzmit Rafinerisi’nde 2013 yılı sonunda devreye girmek üzere fuel oili motorine çevirecek ünitelerin yapımı çalışmasına başlandı. O zaman Türkiye daha az motorin ithal eder hale gelecek” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim