• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Turist rehberleri Kapadokya için kolları sıvadı

Turist rehberleri Kapadokya için kolları sıvadı
Kapadokya'da faaliyet gösteren 100 profesyonel turist rehberi, biner lira katkı sağlayarak kurdukları şirketle bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.

Kapadokya bölgesinde faaliyet yürüten profesyonel turist rehberleri, kurdukları anonim şirketle bölgenin tanıtımına ve ekonomisine katkı yapmayı amaçlıyor.

İlk etapta 100 turist rehberinin biner liralık katkılarıyla kurulan şirket, çeşitli yatırımlarla turizm alanında hizmet verecek. Bölgenin tanıtılması için çalışmalar yapacak şirket, turizm alanında da hizmetler sunacak.

Yaklaşık 30 yıldır profesyonel turist rehberliği yapan ve yeni kurulan Kapadokya Rehberler Turizm Ticaret A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Mehmet Keçeci, yaptığı açıklamada, meslektaşlarının ortak kararı ve sektörde söz sahibi olma hedefiyle şirketi hayata geçirdiklerini belirtti.

Keçeci, bölgede faaliyet sürdüren 500’ün üzerinde profesyonel turist rehberi bulunduğunu, ilk etapta 100 rehberin bin lira katkı sağlayarak ortak olduğu şirketin kısa sürede büyüyeceğine inandığını ifade etti.

Kapadokya bölgesinin ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra, tanıtımı açısından da önemli projelere imza atılması için çaba harcayacaklarını dile getiren Keçeci, "İşlerimiz turizm ve turistlerle ilgili olacak. Turizmin yan alanıyla ilgili de yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Rehberler dışından da şirkete ortak olmak isteyenler oldu ama kuruluş amacının dışına çıkmamak için kabul etmedik." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim