• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turizmciler kruvaziyerde gözünü ABD'li turiste dikti

Turizmciler kruvaziyerde gözünü ABD'li turiste dikti
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın, kruvaziyer turizmini destekleyecek çalışma yaptıklarını açıklamasının ardından turizmciler, gözünü bu alana en yüksek ilgiyi gösteren ABD'li turistlere dikti.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, Türkiye'nin 2015 sonunda dünyada en fazla ziyaretçi çeken 6'ncı ülke olduğunu ancak Rusya krizi ile başlayan ve geçen yıl devam eden olumsuzlukların, Türkiye'nin turizmde önemli bir ivme kaybetmesine yol açtığını söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının turist sayısında yaşanan gerilemenin önüne geçmek amacıyla bir dizi önlem açıkladığını anımsatan Ulusoy, Türkiye'ye hava yolu ile turist getiren A grubu seyahat acentelerine sağlanan yakıt desteğinin ardından kruvaziyer turizmi konusunda da çalışmaların son aşamaya gelmiş durumda olduğunu bildirdi.

En yüksek ilgi ABD'li turistten

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın kruvaziyer gemiler için bir teşvik çalışması gerçekleştirdiklerini ve konuyu Bakanlar Kuruluna taşıyacaklarını açıkladığını hatırlatan Ulusoy, şunları kaydetti:

"ABD'li turistler dünyada kruvaziyer turizmine en yüksek ilgiyi gösteren turist grubunu oluşturuyor. Dolayısıyla Sayın Bakanın bu doğrultuda ortaya koyduğu hedef çok büyük önem arz ediyor. Biz de TÜRSAB olarak ABD'nin kruvaziyer turizm potansiyeline ulaşabilmek ve ülkemize bu pazardan daha çok turist çekebilmek amacıyla son 2 yıldır ABD Fort Lauderdale'de gerçekleştirilen ve dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi fuar organizasyonu olarak kabul edilen Seatrade Cruise Global Fuarı'na katılıyoruz. Bakan Nabi Avcı'nın ifade ettiği gibi İsrailli şirketlerin Türkiye ile kruvaziyer turlar konusundaki iş birliği arayışı içerisinde olması da çok doğal. Zira kruvaziyer turlar bölgesel olarak gerçekleşen turlar. İki ülkenin de Doğu Akdeniz'de yer alması iki ülkeyi kapsayan kruvaziyer turlarının düzenlenmesini olası kılıyor." 

İşler: En kısa sürede yaşama geçmesini diliyoruz

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de kruvaziyer turizmde tanıtımın önemli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı’nın kruvaziyer sektörüne destek olmak için yaptığı çabaları takdirle izlediklerini ifade eden İşler, şöyle devam etti: 

"Bakan Avcı'nın İsrail’deki Akdeniz Turizm Fuarı'na yaptığı ziyarette kruvaziyer konusunun gündeme geldiğini ve İsrail ile ortak çalışma yapılması için görüşüldüğünü biliyoruz. İsrail’in kruvaziyer pazarında çok ciddi bir ağırlığı var. Bakan Avcı'nın, ABD'li turistlerin daha çok kruvaziyer seferlerine ilgi gösterdiği ve İsrail'in de bu paket turla ilgili iş birliği yapmak istediği şeklindeki açıklaması biz turizmciler için sevindirici elbette. İsrail ile yapılacak ortak çalışmaya Akdeniz çanağının turizmde yıldız ülkelerinin Mısır’ın, Yunanistan’ın eklenmesi bölgedeki ortak barışa da katkı sağlayacak çok güzel öneriler. En kısa sürede yaşama geçmesini diliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim