• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Turizmciler Rusya'nın tur operatörlerine sınırlı faaliyet iznine temkinli

Turizmciler Rusya'nın tur operatörlerine sınırlı faaliyet iznine temkinli
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Rusya'nın yasaklı tur operatörlerine verdiği sınırlı faaliyet izninin Türkiye'ye yönelik seyahat organizasyonlarına izin verildiği anlamını taşımadığını söyledi.

Turizmciler Rusya'nın yasaklı tur operatörlerine verdiği sınırlı faaliyet iznine temkinli yaklaşıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya, Federal Turizm Ajansının yapılan itirazları değerlendirerek lisansı askıya alınmış tur operatörlerinin faaliyetlerine yeniden izin verdiğini hatırlattı.

İlgili tur operatörlerinin Rusya Federal Turizm Ajansının web sayfasında yeniden yer aldığını belirten Ulusoy, bu durumun Türkiye'ye yönelik seyahat organizasyonlarına izin verildiği anlamını taşımadığını söyledi.

Ulusoy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından açıklanan Türkiye'ye yönelik charter uçuş ve tur organizasyonu düzenlenmesi yasağının halihazırda devam ettiğine dikkati çekerek, "Lisanslarının iade edilmesi ile Rusya'da faaliyet gösteren tur operatörlerinin Türkiye dışındaki destinasyonlara tur düzenlemesinin önü açılmış oldu. Dolayısıyla Türkiye için Rusya pazarı açısından bir değişiklik bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

"Akabinde gelecek kararlara da bakmak lazım"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da söz konusu kararın olumlu bir gelişme olduğunu, fakat bekleyip görmek gerektiğini dile getirdi.

Turizmciler olarak sıkıntı bir süreç yaşadıklarını, Rusya pazarının neredeyse bittiğini, Avrupa'da da ciddi düşüşler olduğunu ifade eden Kızıldağ, "Avrupa'da bazı seyahat acenteleri erken rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 20, bazıları da yüzde 40 düşüşte olduğunu söylüyor. Ama kararsız kitleler de var. Rakip destinasyonlarda ciddi doluluk ve kalite sıkıntısı olduğu için son dakikaları bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim