• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Türk bayraklı gemilere baskı artacak

Türk bayraklı gemilere baskı artacak
Uluslararası Türk Gemi Sicili TUGS’un kolay bayrak olarak kabul edilmesini talihsizlik olarak değerlendiren Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bunun Türk bayraklı gemilere baskıları artıracağını vurguladı.

Türk bayraklı gemilere baskı artacak

Uluslararası Türk Gemi Sicili TUGS’un kolay bayrak olarak kabul edilmesini talihsizlik olarak değerlendiren Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bunun onaylanıp yürürlüğe girmesi halinde yurtdışı limanlarında Türk bayraklı gemilere baskıların artacağını vurguladı.

ITF’in Uluslararası Türk Gemi Sicilini (TUGS) kolay bayrak ilan etmesi üzerine, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun koordinatörlüğünde, Deniz Ticaret Odası ve Türkiye Denizcilik Sendikası yöneticileri bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptılar. Görüşmelerin ardından gelinen noktayı değerlendiren DTO Başkanı Kalkavan, “Uluslararası Gemi Sicilimiz, teknik olarak elverişli bir kolay bayrak değildir. Çok ciddi ayrımları vardır. En bariz örnek hiçbir ikinci sicilde sigorta ödemesi yoktur. Çok farklı yönleri masaya koyulup görüşülmüştür. TDS’nin başvurusuyla böyle bir karar alınmıştır fakat bunun doğru olmadığı ve TUGS’un bu kapsamdan çıkarılması gerektiği defalarca söylenmiştir. Devletimiz de bu yönde görüşünü belirtmiştir. TUGS’un serbest bayrak kabul edilmesi halinde çok yazık olacak çünkü Türk bayraklı gemiler yurtdışı limanlarında çok daha ciddi baskıları görecektir ve bu da ekstra bir maliyet demektir” diye konuştu.

“Her geçen gün sayımız azalıyor”

Kredi Garanti Fonu’nu ile ilgili basında bazı olumsuz yazıların çıkmasına rağmen KGF’nin gemi inşa sanayisine ciddi katkı sağladığını ifade eden DTO Başkanı Kalkavan, şunları söyledi:

“Kredi Garanti Fonu, kriz döneminde Türk gemi inşa sanayisine yapılan çok ciddi bir teşviktir. Bu sayede birçok gemi tamamlanma fırsatı, onlarca insan çalışma fırsatı bulmuştur. KGF yönetimi ve uzmanlarına çok teşekkür ediyorum, son derece çabuk kavrayıp uygulamayı hızlı yaptıkları için. Keşke çok daha fazla uygulanabilse, süreleri uzatılabilse. Diğer yandan gemi inşa sektörü maalesef hala kötüye gidiyor. Sektörde kan kaybı ve sayımızın azalması devam ediyor. Sanayi stratejisi düzenlemesi yapılıyor, bizim de içinde olacağımızı umuyoruz, çok uğraşıyoruz.”

Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim