• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Denizcilik sektörü temsilcileri, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ile biraraya geldi

Türk Denizcilik sektörü temsilcileri, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ile biraraya geldi
Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim, Türk Denizcilik Sektörü temsilcileri ile biraraya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lime ve IMO İdari Direktörü Jo Espinoza Ferrey, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ve Türk denizcilik sektörü temsilcileriyle yemekte biaraya geldi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın evsahipliğinde gerçekleşen yemeğe, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, IMO İdari Direktörü Jo Espinoza Ferrey'in dışında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi Alev Tunç, GİSAŞ Başkanı Bilgehan Bayramoğlu, İMEAK DTO Genel Sekreteri Murat Tuncer ve Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat katıldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, Türk Denizcilik sektörünün durumu konusunda, Türk denizcilik sektörü temsilcilerinden bilgi aldı.

Türkiye'de olmaktan büyük onur duyduğunu dile getiren IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, Dünya Deniziclik Üniversitesi'nden sınıf arkadaşı olan Binali Yıldırım'ın iktidar partisi Genel Başkanı ve Başbakan olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de Türklerle beraber olmaktan son derece keyif aldığını ifade eden Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Kitack Lim, Türk denizcilik sektörünün IMO ailesinde ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.

Deniz Haber Ajansı tarafından organize edilen ve 2 Eylül 2016 tarihinde İstanbul'da gerçekleşecek olan 11. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'ne katılmaktan büyük memnuniyet duyacağını dile getiren IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, "Altın Çıpa Ödül Töreni hakkında çok olumlu bilgilere sahibim. Recep Canpolat'ın bu konuda başarılı olduğuna inanıyorum. Programımı ayarlayıp, Altın Çıpa'da olmaya çalışacağım" dedi.

Daha sonra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Türk Armatörler Birliği Başkanı Ahmet Bedri İnce ve Türkiye Gemi İnşa Sanayileri Birliği Başkanı Murat Kıran, günün anısına IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ve IMO İdari Direktörü Jo Espinoza Ferrey'e çeşitli hediyeler takdim ettiler.

IMO yetkilileri ve Türk denzicilik sektörü temsilcileri yemekten sonra Kıran Holding'e ait Babuşko isimli yat ile boğaz gezisi yaptılar.

foto-008.jpg

Haber: Tarkan BİRİCİK / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim