• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Gemi sanayi dünyanın en büyük fuarında

Türk Gemi sanayi dünyanın en büyük fuarında
Hamburg'da 27.si düzenlenen dünyanın en büyük gemi yapım, makine ve yan sanayi fuarına, 19'u Ekonomi Bakanlığının “Milli Katılım” çatısı altında olmak üzere çok sayıda Türk şirketi katıldı.

Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak ve Ticaret Ataşesi Tülay Uyanık Türk stantlarını ziyaret ettiler.

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da 27.si düzenlenen dünyanın en büyük gemi yapım, makine ve yan sanayi fuarı SMM'ye, 19'u Türkiye Ekonomi Bakanlığının “Milli Katılım” çatısı altında olmak üzere, gemi inşa sanayinde faal çok sayıda Türk şirketi katıldı. 

Sadece branş uzmanlarına açık olan fuara 70 kadar ülkeden 2 binden fazla şirket katılıyor. 
Üç günlük fuarın ilk gününde Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, beraberinde Ticaret Ataşesi Tülay Uyanık ile birlikte fuardaki Türk şirketlerin stantlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

"DÜNYANIN SAYILI ÜRETİCİLERİ ARASINDAYIZ"

Türkiye gemi ve yat sektörünü dünyaya tanıtmak ve sektör ihracatını artırmaya yönelik olarak çalışmalarıyla sektöre ve ülke ekonomisine hizmet etmek amacıyla 2010 yılında kurulan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GİSBİR), organizesiyle dünyanın dört bir köşesinde, gemi ve yat sektöründe düzenlenen uluslararası fuarlara katıldıklarını söyleyen gemi sanayicileri, Ak ve Uyanık'a ziyaretlerinden ötürü teşekkür ettiler. Türk gemi ve yat inşa sektörünün, gerek adet, gerekse tonaj olarak dünyanın belli başlı üreticileri arasında yer aldığı ifade eden yetkililer, sektörde faaliyet gösteren firmalarca işletilen tersanelerde kimyasal tankerler, dökme yük gemileri, genel kargo gemileri, mega yatlar başta olmak üzere çok çeşitlilik ve ölçekte gemi ve yat türleri inşa edildiğini kaydettiler.

Başkonsolos Fatih Ak ve Ticaret Ataşesi Tülay Uyanık, gemi sanayinin kalbinin attığı ve aynı zamanda yüz milyonlarca hacimlik anlaşmaların imzalandığı fuarda Türk gemi sanayisinin çok geniş şekilde temsi edilmesinden sevinç duyduklarını ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim