• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Türk Loydu, NSCA’nın başkanı oluyor

Türk Loydu, NSCA’nın başkanı oluyor
NSCA’nın (Naval Ship Classification Association-Uluslararası Askeri Gemi Klas Kuruluşları Birliği) Almanya’da gerçekleşen Genel Kurul toplantısında Türk Loydu bu dönem için başkan yardımcılığına, bir sonraki dönemde de başkanlık görevine seçildi.

Uluslararası Askeri Gemi Klas Kuruluşları Birliği (NSCA), NATO üyesi ülkelerin askeri alanda çalışmalar yürüten klas kuruluşlarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla 2001 yılında kurulan ve 2019 yılı itibarıyla Türk Loydu, ABS, DNV GL, LR‘nin de dahil olduğu 7 üyeden oluşuyor.

Türk Loydu, 2004’te katıldığı NSCA’nın aktif bir üyesi olup çalışma gruplarına ve geliştirilen askeri gemi kurallarına önemli katkılar sağlıyor. 

Türk Loydu adına Türk Loydu AŞ Genel Müdürü Lütfü Savaşkan ve Kural Geliştirme ve Yasal Mevzuat Bölümü Müdürü Bekir Sıtkı Türkmen’in katıldığı NSCA Genel Kurulu’nda çevresel konulara NSCA’in hem birlik anlamında hem bireysel klas kuruluşları olarak katkıda bulunulması ve NSCA’in 2018 yılında INSA’ya sunduğu MARPOL ile ilgili yorumların genişletilmesi konuları görüşüldü.

TÜRK LOYDU, INSA KONSEY ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Uluslarası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) savunma sanayindeki benzeri sayılan INSA’nın (International Naval Safety Association) Genel Kurulu, Almanya’da gerçekleşti.

Savunma sanayi gemilerindeki üstün başarısı ile dikkat çeken Türk Loydu heyeti Almanya’da gerçekleştirilen INSA genel kurul toplantısında performansı ile tüm dikkatleri üstüne çekti.

Toplantıda yönetim yapısının değiştirilmesi üzerine görüşmeler gerçekleştirilerek genel olarak teknik komiteler vasıtasıyla NSC(Naval Ship Code), NSubC (Naval Submarine Code), ve gelecekte olası Naval Boat Code gibi diğer kodların nasıl geliştirileceği tartışıldı.

IMO yapısı örneklenerek yeni bir yönetim yapısına geçilen INSA’da dönüşüm kararı oy birliği ile kabul edildi. Bu değişimle, tüm INSA üyelerinden oluşan bir meclis, bu meclisin idaresini yürüten bir konsey ve her teknik grubun teknik konularla ilgili ayrı bir yönetim komitesi belirlendi. Yapılan zorlu seçimlerde Türk Loydu, hem INSA’yı yönetecek olan kritik öneme sahip konseyde yer alabilen 4 kuruluştan biri olup hem de çalışma gruplarında aktif görevler alarak başarılı duruşu ile dikkat çekti.

Bugüne kadar Türk Loydu teknik ekibi çalışma gruplarında devam ettirmiş olduğu ağırlıklı stabilite, yangın ve çevre çalışma gruplarında gösterdiği yüksek performansını gelecek dönemlerde daha çeşitli çalışma gruplarında da sunmaya devam ederek hem ülkemizin hem NATO’nun kurallarına katkı sağlayacak.

Türk Loydu’nun 2012 yılından itibaren üyesi olduğu International Naval Safety Association (INSA, Uluslararası Askeri Gemi Emniyeti Birliği), NATO’nun 2004-2007 yılları arasında yaptığı çalışmaların devamını sağlamak amacıyla 2008 yılında kurulan bir birlik.

Askeri gemilerin emniyetinin sağlanması için uluslararası bir kod olan Naval Ship Code’un geliştirilmesini kurulduğu tarihten itibaren bir görev olarak üstlenen INSA, şu an Türk Loydu’nun arasında olduğu 7 klas kuruluşu ve 13 ülkenin donanmasından (Arjantin, Avustralya, Kanada, Danimarka, Almanya, Italya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Singapur, Güney Afrika, İsveç ve Birleşik Krallık) oluşuyor.

INSA, askeri su üstü gemilerindeki çalışmalarını 2013 yılından itibaren benzer bir şekilde denizaltı kodunun geliştirilmesini sürdürmekte olup son yıllarda askeri gemi kaynaklı kirliliğin önlenmesi ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı.

Türk Loydu bir dönem idari komitesinde görev aldığı INSA’nın yıllık toplantılarına katılım sağlamakla birlikte INSA bünyesinde oluşturulan farklı alanlardaki çalışma gruplarına destek veriyor.

turk_loydu_2-004.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim