• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

'Türk şirketlerini enerjinin tüm alanlarında görmeye başlayacaksınız'

'Türk şirketlerini enerjinin tüm alanlarında görmeye başlayacaksınız'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Dönmez, "Türk şirketlerini, yakında yurt dışında enerjinin tüm alanlarında görmeye başlayacaksınız." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez,   23. Dünya Enerji Kongresi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "değişim" ve "dönüşüm"ün, enerjide her zaman konuşulan iki kavram olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, tüm örneklerin birlikte yakalanabileceği ülkelerden biri olduğunu ifade eden Dönmez, 15 Temmuz darbe girişiminde, halkın demokratik sistemine sahip çıkarak geleceğinin elinden kayıp gitmesine izin vermediğini, ülkenin ekonomik olarak da kalkınmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin, tüm sarsıntılara rağmen sürekli bir dönüşüm içinde ilerlediğini, Avrupa'nın en dinamik nüfusu ve ekonomisine sahip olduğuna işaret eden Dönmez, şöyle konuştu:

"Türk şirketlerini yurt dışında inşaatta, diğer sektörlerde görüyorsunuz. Yakında enerjinin tüm alanlarında da bizleri görmeye başlayacaksınız. Biz bu topraklarda tüm bir dünyanın karışımıyız, kültür harmanıyız. İnsanoğlunun en parlak yüzyıl olmasını temenni ettiğimiz 21'inci yüzyılda dönüşümü tartışıp geleceğe umutlar ekeceğiz. Bugün sadece burada olmanız bile aslında dönüşümün başladığının bir göstergesi. Teknoloji dönüşüm ve iklim dönüşümden de korkmuyoruz. Bunu fırsata çevirmeyi ve insanlığın faydasına çevirmeyi çok iyi biliyoruz."

23. Dünya Enerji Kongresi, 13 Ekim Perşembe günü sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim