• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Türk tasarımı TURKAR 4x4 görücüye çıktı.

Türk tasarımı TURKAR 4x4 görücüye çıktı.
TURKAR'ın yeni üst yapılı modeli olan askeri itfaiye aracı ASTEVO, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'13'te görücüye çıktı.

Savunma sanayii alanında dünya çapındaki fuarlardan biri olan IDEF'13, bugün İstanbul Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı. 10 Mayıs'ta sona erecek fuarda, Türk malı 4x4 arazi aracı da görücüye çıktı. Hisarlar Grup CEO'su Zafer Türker, araçla ilgili şu bilgileri verdi:

 
İLK YERLİ 4X4 ARAZİ ARACI
"TURKAR, kırsal ambulanstan arama kurtarma aracına, demiryolu hat bakım ve servis aracından mobil ofise kadar birçok farklı üst yapı seçeneğine sahip bulunuyor. TURKAR 4x4'ün yeni üst yapılarından çöl kamuflajlı askeri itfaiye aracı ASTEVO ise yurtdışından gelen bir talep üzerine hazırlandı ve Nurol Makine ve Sanayi A.Ş. ile yapılan işbirliği kapsamında IDEF'13'te tanıtılıyor. Yeni TURKAR 4x4 ASTEVO, silahlı kuvvetlerin yanı sıra iç güvenlik birimlerinin de kullanabileceği, her tür zorlu arazi ve iklim koşullarında hizmet verebilecek özelliklere sahip tam donanımlı bir araç olarak dikkat çekiyor.
turkarr2.jpg
 
YAŞAM MODÜLÜ VAR
Aracın bin 500 litre kapasiteli su tankı bulunuyor. Araçta, devrilme çubukları ve dört nokta emniyet kemerli koltukları ile desteklenen, 'yaşam modülü' adı verilen emniyetli oturma sistemleri bulunuyor. Yaşam modülü, araç devrilse dahi ölüm ve yaralanma riskini önemli ölçüde azaltıyor. Aynı modül, TURKAR 4x4'ün Doğa Sporları ve Gezi Aracı'nda da uygulanıyor. Çok maksatlı kullanım konsepti çerçevesinde geliştirilen çöl kamuflajlı askeri itfaiye aracı, tüm bunlara ek olarak çeşitli ekipmanlarla da donatılmış durumda bulunuyor. Bu ekipmanlar araca çok kısa bir süre içinde kolayca sökülüp takılabiliyor. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yabancı ülkelerin silahlı kuvvetlerinin ve güvenlik birimlerinin büyük ilgi göstereceğine inandığımız yeni aracımıza 'Türk Malı' damgasını vurmaktan gurur duyuyoruz."
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim