• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Türk TIR şoförlerine IRU'dan Onur Nişanı

Türk TIR şoförlerine IRU'dan Onur Nişanı
74 ülkede faaliyet gösteren Dünya Karayolu Taşımacıları Birliği IRU’nun, sektörün imajını yükselten şoförlere verdiği bin 75 Onur Nişanı’ndan 125’i, yani yüzde 10’undan fazlası, Türk sürücülerinin oldu

TIR ŞOFÖRLERİ TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU!

74 ülkede faaliyet gösteren Dünya Karayolu Taşımacıları Birliği IRU’nun, sektörün imajını yükselten şoförlere verdiği bin 75 Onur Nişanı’ndan 125’i, yani yüzde 10’undan fazlası, Türk sürücülerinin oldu

Yıllarını TIR şoförlüğüne adamış, yaz kış demeden, Türk ürünlerinin 3 kıtada 75 ülkeye ulaştırılmasında en önemli görevi üstlenmiş olan 125 sürücümüz, 2010 IRU Sürücü Onur Nişanı’nın sahibi oldu. Sürücüler 10 Mayıs 2011 tarihinde UND’nin Türkiye’ye kazandırdığı İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu’nda düzenlenen tören ile Onur Nişanlarını aldı. 125 aday arasından seçilen UND-IRU Yılın Sürücüsü’nün de ödülünü kucakladığı törende, son 20 yılda 4.5 milyonu uluslararası yollarda olmak üzere 5 milyon kilometre yol kat etmiş olan sürücü Muhammet YER, TÜVTURK sponsorluğunda verilen 2 bin 500 dolarlık “Yılın Sürücüsü” ödülünün sahibi oldu.

Bu yıl ilk defa verilen “IRU Karayolu Nakliye Şirketi Tepe Yöneticisi Ödülü” ise Sedat GEYİK (Barsan Global), Hüseyin SANDIKÇI (Karadeniz Uluslararası Nakliyat), Hüseyin Alper BİLGİLİ (Mars Lojistik) ve Ayşe DURMAZ (Transsan Taşımacılık) olmak üzere dört kişi tarafından paylaşıldı. UND Özel Başarı Ödülü ise bu dört isim arasından Ayşe DURMAZ’ın oldu..

UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin ÖZMEN, ödül töreninde yaptığı konuşmada, karayollarında güvenliğin artırılması ve uluslararası taşımacılık sektörünün imajının güçlendirilmesi amaçlarıyla IRU’nun 16 yıldır verdiği, dünya çapında tescilli bu prestijli ödüle layık bulunan sürücülerimizin sayısının yıldan yıla artmasının, sektörümüzün başarısını açıkça ortaya koyduğunu belirtti. Yarışmaya Türkiye ulaştırma ve lojistik sektörünün gösterdiği ilginin özellikle son sekiz yıldır arttığını belirten Özmen, “2010 Onur Nişanı almaya hak kazanan 125 başarılı sürücümüzü sektörümüz adına gönülden tebrik ediyor, geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da bizlere destek olan değerli sponsorumuz TÜVTURK’e şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

ÖDÜLLER HAKKINDA…

Dünyanın en iyi yüzde 10’u Türkiye’de!
“IRU Sürücü Onur Nişanı” (IRU Driver Diploma of Honour) Karayolu Taşımacıları Birliği IRU tarafından internet ortamında yürütülen bir yarışma sonrası veriliyor. Başvuruları her yıl Haziran-Ağustos döneminde yapılan yarışma, IRU üyelerinin bulunduğu 74 ülkede faaliyet gösteren karayolu taşımacılığı firmalarının bünyelerinde çalışan profesyonel sürücülerin katılımına açık oluyor. Sektörümüzün başarısını dünya çapında tescil eden bu prestijli ödüle 2010 yılında Türkiye’den 125 profesyonel sürücü layık görüldü. Bu sayı, filosundaki genç ve çevreci araç sayısı, TIR Karne kullanım oranı, taşıma sayıları ile Avrupa’nın liderlerinden biri olan Türkiye ulaştırma ve lojistik sektörünün başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Zira IRU Yönetim Kurulu’nun, bu sene 29 ülkeden bin 75 TIR şoförüne verdiği Onur Nişanı’nın yüzde 10’undan fazlasını Türk sürücüleri kazandı!

20 yılda 4.5 milyon kilometre!

“Yılın sürücüsü” ödülünü kazanan 65 yaşındaki Muhammet Yer, Ortadoğu Nakliyat firması bünyesinde sektörümüze hizmet veriyor. 20 yıldır profesyonel TIR şoförlüğü yapan Yer, 1981-2010 yılları arasında uluslararası yollarda 4.5 milyon kilometre yol yapmış. Yılın sürücüsünün aynı süreçte Türkiye içindeki ulusal taşımalarda kat ettiği kilometre sayısı ise 500 bin. Son 20 yıl içerisinde ciddi bir karayolu trafik kazasına sebep olmamış olan Yer, son 5 yıldır da trafik, gümrük ya da idari düzenlemeleri ihlal eden herhangi bir uygulamaya sebep olmamış.

Özel Başarı Ödülü Ayşe Durmaz’ın

IRU’nun, bu yıl ilk kez verdiği “Karayolu Taşımacılığı Tepe Yöneticileri Ödülü”nü ise Türkiye’den dört kişi paylaştı. Bu isimler Sedat GEYİK (Barsan Global), Hüseyin SANDIKÇI (Karadeniz Uluslararası Nakliyat), Hüseyin Alper BİLGİLİ (Mars Lojistik) ve Ayşe DURMAZ (Transsan Taşımacılık) oldu. Özellikle “aynı pozisyonda görev yapma süresi” ve “düzenli-kesintisiz karayolu nakliye hizmeti süresi” kriterlerinde açık farkla öne çıkan Ayşe DURMAZ, Özel Başarı Plaketi’nin de sahibi oldu.

UND üzerinden, IRU’ya başarılı yönetici başvurularında şu kriterler esas alındı: “En az beş yıldır aynı ulusal/uluslararası karayolu taşımacılığı şirketinde ‘en üst düzey yönetici’ olarak görev yapmak; şirketin ististai büyümesi/ kaliteli taşımacılık hizmetleri geliştirme şeklinde başarılı yönetim; mesleki yeterlilik belgesi ya da eşdeğer nitelikte belge sahibi olmak; sürücülere ve çalışanlarına yönelik örnek eğitim yaklaşımları, beceri geliştirmek; IRU Academy faaliyetlerine katkı ve destek sunmak; UND ve IRU faaliyetlerinde aktif görev almış olmak; idari kuralları ciddi olarak ihlal etmemiş olmak.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim