• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Türk turistlerin Midilli Adası'na ilgisi sürüyor

Türk turistlerin Midilli Adası'na ilgisi sürüyor
Türkiye'den Midilli başta olmak üzere Yunan adalarına turist taşıyan tur şirketlerinin temsilcileri, son depremin ardından rezervasyonlarda iptal olmadığını hatta Ramazan Bayramı'nda tatilci sayısında ciddi artış beklediklerini belirtiyor.

Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin bazı yerleşim yerlerinde yıkıma yol açtığı Yunanistan'ın Midilli Adası'na Türk turistlerin ilgisi devam ediyor.

Türkiye'den Midilli başta olmak üzere Yunan adalarına turist taşıyan tur şirketlerinin temsilcileri, son depremin ardından rezervasyonlarda iptal olmadığını hatta Ramazan Bayramı'nda tatilci sayısında ciddi artış beklediklerini belirtiyor.

Turyol firmasının Midilli Adası'ndaki acenteliğini yapan Takis Patelopulos, AA muhabirine, ada turizminin son üç yıldır mülteci olaylarından dolayı sekteye uğradığını söyledi.

Patelopulos, bu süreçte özellikle Avrupa'dan gelen turist sayısında düşüş yaşandığını ancak son dönemde mültecilerle ilgili sorunların kontrol altına alındığını vurgulayarak, "Bu senenin iyi geçeceğini umuyoruz. Özellikle de Türkiye'den adaya gelen turist sayısında artış bekliyoruz." dedi.

"Rezervasyonlarda hiçbir iptal olmadı"

Ege Denizi'nde, Midilli'ye yakın bir noktada meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin de ada turizmini etkileyeceğini sanmadığını ifade eden Patelopulos, "Depremler dünyanın her yerinde oluyor. Bu adada depremde yara alan tek yer; Vrissa adında bir köy. Oranın da toprağının yapısıyla alakalı bir durum. Deprem olduktan sonra adadaki rezervasyonlarda hiçbir iptal olmadı. Türkiye'den yapılan rezervasyonlarımızda da hiçbir değişiklik yok. Biz özellikle Türk dostlarımızın adamızı ziyaret etmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Midilli Adası'nda, turizm altyapısının Yunanistan'ın diğer adalarına göre biraz daha az geliştiğini, büyük ve kaliteli otel eksiğinin olduğunu anlatan Patelopulos, son yıllarda Türkiye'den adaya gelen ziyaretçilerin çoğalmasından dolayı yurt dışında yaşayan Yunanlılar ile Türkiye'den bazı sermayedarların adada turizmle ilgili çeşitli girişimlerde bulunduklarını bildirdi.

Patelopulos, gerekli yatırımların yapılmasını beklediklerini, bu çerçevede gelecek yılların daha iyi geçeceğini umduklarını dile getirdi.

"Ada, Türkler için oldukça ucuz bir destinasyon"

Son yıllarda dünyada meydana gelen ekonomik krizin, Türkiye'yi de etkilediğine dikkati çeken Patelopulos, şöyle devam etti:

"Bizce bu ada, Türkler için oldukça ucuz bir destinasyon. Aynı zamanda çok iyi yemeklerimiz var ve bu yemeklerimizde büyük bir Anadolu etkisi var. Güzel ve ucuz bir ada. Eğer bir ada yakınında çok güçlü bir ülke varsa bir şekilde yüzünü oraya dönmek zorundadır. Bu ada için de geçerli olan budur. Yunanistan'ın batısındaki adalar için aynı gerçeği görüyoruz. Çünkü hemen batılarında büyük bir ülke olan İtalya var. Midilli'nin de hemen doğusunda kocaman Anadolu topraklarına sahip Türkiye var. Bütün doğu Yunanistan adalarının dayanacağı bir Anadolu var. Bir şekilde sırtımızı Anadolu'ya dayayıp ticari ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız."

Patelopulos, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha iyi bir yere taşımak gerektiğini belirterek, "Aramızda var olan ufak tefek sorunları gidermek zorundayız. Biz, onların bizi sevdiğini görüyoruz. Bu adayı ziyaret eden binlerce kişinin yazdıklarından görüyoruz. Bunu daha da ileri götürmek istiyoruz. Ben kendi kızımı bir Türk ile evlendirdim. Bütün ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. Vermek istediğimiz mesaj şu; barış ve sevgi. Bunun ardından her şey çözülür." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'den gelen ziyaretçilerimizde yüzde 70 artış oldu"

Midilli Adası'ndaki bir turizm firmasının Türk çalışanı Bayram Kara da adada geçen seneye oranla turizme iyi başladıklarını söyledi. Kara, şunları kaydetti:

"Mayıs ayında geçen senenin mayıs ayına oranla Türkiye'den gelen ziyaretçilerimizde yüzde 70 artış oldu. Haziranda ramazandan dolayı bir düşüş var ama bayramla beraber hızla artacağını düşünüyoruz. Şu andaki rezervasyonlarımız bunu teyit ediyor. Yani bu yazı çok daha iyi geçireceğimizi düşünüyoruz. Özellikle şunu eklemek lazım; mülteci kriziyle ilgili Türkiye'nin son bir yıldır aldığı önlemler bu adanın turizmi açısından çok önemli. Burası mültecilerin en büyük geçiş noktasıydı. Mülteciler buradan dünyaya yayıldıkları için Midilli Adası ismini dünyaya mültecilerle duyurdu. Fakat Türkiye'nin aldığı önlemlerden sonra bu geçişler çok azaldı ve ondan sonra biz turizm konusunda tekrar canlanmaya başladık."

Adanın 450 yıllık bir Osmanlı geçmişi olduğunu, her tarafında Osmanlı eserlerinin bulunduğunu anlatan Kara, "Türk ziyaretçilerin sık sık ziyaret ettiği yerler buralar. Bu ada bir şekilde Türkiye'den gelecek turistlerle kalkınacak. Midilli halkı da bunun farkında. Bu ada Yunanistan ana karasına 11 saat uzaklıkta ama Ayvalık'a 1,5 saat uzaklıkta. Yani bu adanın hayatı Türkiye ile bağlantılı. Dolayısıyla her şeyi karşı topraklardan bekliyorlar." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim