• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Turkcell dördüncü sanayi devriminin kalbinde

Turkcell dördüncü sanayi devriminin kalbinde
Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu:"Sanayi Devriminden itibaren gelişmelerin hep insansız teknolojiler üzerine oldu. Endüstri 4.0'ın odağında ise insan unsuru olacak"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Sanayi Devriminden itibaren gelişmelerin hep insansız teknolojiler üzerine olduğunu, Endüstri 4.0'ın odağında ise insan unsuru olacağını bildirdi.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Ekonomik Forumu tarafından San Francisco'da kurulan "Sanayi 4.0 Merkezi" ilk zirvesini gerçekleştirdi.

Dünyada güç dengelerini değiştirmesi ve yeni bir dönemin başlangıcı olması beklenen Endüstri 4.0'ın (Dördüncü Sanayi Devrimi) tartışıldığı zirvede, Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu da söz aldı.

Terzioğlu, katılımcıları arasında San Francisco Belediye Başkanı Edwin M. Lee, teknoloji şirketlerinin yöneticileri, akademisyenler, araştırmacılar, uluslararası örgütlerin (UNHCR, UNOCHA) inovasyon departmanlarının yöneticileri ve start-upların temsilcilerinin yer aldığı zirvedeki konuşmasında, Dördüncü Sanayi Devriminin dünyanın geleceğini değiştireceğini bildirdi.

Sanayi Devrimi'nden itibaren gelişmeler hep insansız teknolojiler üzerine olduğunu anımsatan Terzioğlu, Endüstri 4.0'ın odağında ise insan unsuru olacağının altını çizdi.

"İlk Sanayi Devrimi'nden itibaren bugüne dek teknoloji alanında gerçekleşen sıçramaları düşündüğümüzde, genellikle insansız arabalar, insansız araçlar, insan emeğine olan ihtiyacı en aza indiren fabrika makineleri, insanlar olmadan çalışan akıllı evler gibi insansız teknolojilerden söz ediyoruz." diyen Terzioğlu, bundan sonra yapılması gerekenin bütün bunların içindeki insan unsurunun farkına varılması olduğunu dile getirdi.

Terzioğlu, liderliğe ulaşmak ve onu korumak için çağı ve çağın şartlarını iyi anlamak ve geleceği ona göre planlamak gerektiğini anlattı.

Turkcell olarak Endüstri 4.0 Devrimi'nin önemini çok iyi bildiklerini ve buna göre kendilerini konumladıklarını ifade eden Terzioğlu, şunları kaydetti:

"Geliştirdiğimiz teknolojiyle insan hayatını kolaylaştırmalı; eğitim, iş, sağlık ve diğer tüm alanlarda insan kapasitesini artırmaya çalışmalıyız. Bu vizyonla hareket edersek Endüstri 4.0'ın gerçek değerini tüm topluma gösterebilir, geleceğe uzanabiliriz. Dünyanın geleceği için büyük öneme sahip bu gelişmede öncü bir rol üstlenen mobil iletişim endüstrisinin bir parçası olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bu konuları dünyanın önde gelen küresel paydaşlarıyla tartışmamız için iyi bir platform olacak WEF Endüstri 4.0 Merkezi'nin ortakları arasında yer almaktan da gurur duyuyoruz."

San Francisco'da kurulan Sanayi 4.0 Merkezi, Dördüncü Sanayi Devrimi’nin küresel alandaki çalışmalarının toplumlara bilimsel, teknolojik alanlarda sağlayacağı faydaların gelişimini sağlamak için kuruldu.

Silikon Vadisi'nin de içerisinde olduğu teknoloji merkezi, San Francisco'da, aktif olacak ve uluslararası seviyede, küresel ekonomiyi etkileyecek bilim ve teknoloji gibi kritik konulardaki çalışmalara imza atacak, özel sektör-toplum birlikteliğinin hayata geçirildiği tek merkez olma özelliği taşıyor.

Merkez Big Data ve nesnelerin interneti gibi alanlardaki yeni teknolojiler, konseptler, bilimsel gelişmeler ve yapay zeka, robotik, insansız araçlar, 3D yazıcılar gibi teknolojilerin oluşturacağı yeni iş modellerine odaklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim