• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Erkan : 4,5G abone sayımız 10 günde 3 milyona yaklaştı

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Erkan : 4,5G abone sayımız 10 günde 3 milyona yaklaştı
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Erkan, Türkiye'nin 4,5G ile tanıştığı 1 Nisan itibarıyla ilk 3 dakikada 1 milyondan fazla Turkcell abonesinin yeni teknolojiyi kullanmaya başladığını ve 4,5G abone sayısının 10 günde 3 milyona yaklaştığını bildirdi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, gazetecilerle yaptığı değerlendirme toplantısında, Turkcell'in, fiber yatırımların başladığı 2008 yılı itibarıyla toplam 3,5 milyar lirayı aşan yatırımla fiber ağını 35 bin 269 kilometreye çıkardığını belirterek, 14 ilde 2,4 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar bin megabit hızında internet hizmeti ulaştırdıklarını söyledi.

Geçen yıl sonu itibarıyla toplam sabit genişbant müşteri sayısının 1,5 milyon olduğuna dikkati çeken Erkan, 2015'te 164 bin yeni fiber müşteri kazanan Turkcell'in, yıl sonunda 899 bin fiber internet müşterisiyle pazarda ilk sırada yer aldığını ifade etti.

"İpek yolunu fiber yoluna çevireceğiz"

Türkiye'nin internet ağlarının kesişim noktası haline gelmesinin önemli olduğunu belirten Erkan, şöyle devam etti:

"İpek yolunu fiber yoluna çevireceğimiz söylemiyle yola çıktık. İnternetin baronları diye bilinen dünyanın en büyük servis sağlayıcılarını Türkiye'ye getirdik. Dünyanın ve bölgenin en önemli telekom operatörlerini Türkiye'ye çekerek ülke pazarının hareketlenmesini destekledik ve Türkiye'yi bölgede önemli bir geçiş noktası haline getirdik."

On günde 3 milyon 4,5G abonesi

Erkan, Türkiye'nin 4,5G ile tanıştığı 1 Nisan itibarıyla ilk 3 dakikada 1 milyondan fazla Turkcell abonesinin yeni teknolojiyi kullanmaya başladığına işaret ederek, 4,5G abone sayısının 10 günde 3 milyona yaklaştığını ve data kullanımının yüzde 12 artış gösterdiğini ifade etti.

4,5G'ye geçişte ilave maliyet ve cayma bedeli istemediklerini de hatırlatan Erkan, "Söz veriyoruz, müşterilerimize kota derdi yaşatmayacağız. Üç ay boyunca kotayı 2 katına çıkardık. 4,5G'li herkese yurt dışında da ülke içinde de aynı tarife geçerli. Faturalarda sürpriz yok. Yolda, evde, iş yerinizde internetsiz bırakmayacağız. 65 yaş üzeri ve engelli müşterilerimizin evine hizmet götüreceğiz. Sadece Turkcell abonelerine değil, herkese hizmet sağlayacağız." diye konuştu.

"Kapasitemizin yüzde 95'ini kendi fiberimizle taşıyoruz"

Mobil data trafiğinin yüzde 95'ini kendi fiber altyapılarından sağladıklarını vurgulayan Erkan, Türkiye'nin ihtiyacı olan kapasiteye ulaşması için yaklaşık 17 milyar dolarlık yatırım gerektiğini ve ortak bir şirket kurulduğunda bu ihtiyacın 4 milyar dolarlık yatırım ile karşılanabileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim