• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Turkcell ile ZTE 5G ürün ve servislerini birlikte tasarlayacak

Turkcell ile ZTE 5G ürün ve servislerini birlikte tasarlayacak
Turkcell, ZTE'nin Türkiye’de kuracağı 5G Deneme Sistemi üzerinde çalışarak, 5G servis ve ürünlerini bugünden geliştiren operatörler arasına katılacak.

Turkcell, 5G teknolojilerinin geliştirilmesi sürecinde dünyanın önde gelen teknoloji şirketleriyle gerçekleştirdiği stratejik iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin 4,5G’ye geçişinin ardından neredeyse bir yıl geride kalırken, Turkcell 5G teknolojilerinin geliştirilme sürecindeki çalışmalarına da ağırlık veriyor.

Son iki yıldır hem uluslararası hem de ulusal arenada önde gelen teknoloji şirketleri ve üniversiteler ile 5G teknolojileri geliştirebilmek amacıyla stratejik iş birlikleri başlatan Turkcell, GSMA tarafından Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde ise ZTE ile 5G’de ortak çalışma yapmak amacıyla bir iş birliğine gittiğini duyurdu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve ZTE Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Düzey Yöneticisi Dr. Zhao Xianming arasında imzalanan anlaşmaya göre Turkcell, ZTE’nin Türkiye’de kuracağı 5G Deneme Sistemi (testbed) üzerinde 5G servis ve ürünlerini bugünden geliştiren operatörler arasına katılacak. 5G’deki standartlaştırma çalışmalarını da Turkcell ve ZTE birlikte yürütecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaan Terzioğlu, Endüstri 4.0 denilen yeni bir çağa girildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde mobil teknolojilerin etkilemediği sektör kalmayacak. Endüstri 4.0 dönemi 5G olmadan gerçekleşemez. Akıllı arabalardan evlere ve akıllı şehirlere, uzaktan ameliyatlardan inşaat ve maden sektörüne, alışverişten ulaşıma kadar her alanda 5G teknolojisine ihtiyaç duyulacak. O nedenle 5G teknolojilerini, Türkiye için önümüzdeki 10 yıldaki en önemli sıçrama fırsatlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Turkcell olarak ülkemizin teknoloji üreten, kendi datasını kendi saklayan ve işleyen bir ülke olması için hem global arenada hem de ülkemizde en iyi şirketler ve üniversitelerle iş birliği yapıyoruz. Amacımız 5G standartlarının belirlenmesinde ve ülkemizde kullanılmaya başlanmasında öncü olabilmek. Bu nedenle bugün ZTE ile imzaladığımız bu anlaşma da büyük önem arz ediyor."

Zhao Xianming ise "Turkcell ile imzaladığımız iş birliği anlaşması kapsamında önümüzdeki dönemde iki şirket özellikle 5G tarafında daha yakın çalışacak. Turkcell’in ürün servislerinin 5G altyapısına taşınması için yakından çalışacağız ve ZTE’nin küresel 5G standartlaştırma çalışmalarında da Turkcell ile iş birliğimizi genişleteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 5G teknolojisi üzerine telekomünikasyon ekipmanı ve şebeke çözümleriyle ilgili projeler için iş birliği kararı alan iki şirket, halihazırda Turkcell’in T serisi cihazlarının geliştirilmesi konusunda iki yıldır beraber çalışıyor. Her iki taraf akıllı cihaz tarafındaki bu başarılı iş birliğini, ağ çözümleri ve 5G teknolojisi de dahil olmak üzere diğer alanlara doğru genişletmeyi amaçlıyor.

Turkcell ve ZTE’nin yürüteceği ortak çalışmalarda, Turkcell geri bildirimlerine göre gerekli geliştirmeler yapılarak ürün ve yazılımlar, Turkcell şebekesinde kullanılmaya hazır hale getirilecek. Bu geliştirmelerden sonra ise ürünler, satışa sunulacak nihai hallerini alacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim