• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Turkcell projelerine iki ödül birden

Turkcell projelerine iki ödül birden
Turkcell, Ericsson ile hayata geçirdiği "Anlık Ücretlendirme" ve Neural Technologies ile tasarladığı "Bütünsel Risk Yönetimi Projesi" ile iki birincilik kazandı
Turkcell, Ericsson ile hayata geçirdiği "Anlık Ücretlendirme" ve Neural Technologies ile tasarladığı "Bütünsel Risk Yönetimi Projesi" ile iki birincilik kazandı.
 
Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell, tüm dünyaya örnek gösterilen inovatif çözümleriyle ses getirmeye devam ediyor. 
 
Turkcell, Londra'da sahiplerini bulan Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri'nde Ericsson ile  hayata geçirdiği "Anlık Ücretlendirme" ve Neural Technologies ile tasarladığı "Bütünsel Risk Yönetimi Projesi" ile iki birincilik kazandı. Her iki proje de hizmette inovasyon ana dalında ödüllendirildi.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Turkcell'in inovasyon konusunda haklı bir üne sahip olduğunu belirterek, "Ar-Ge ve inovasyon merkezimiz Turkcell Teknoloji'nin en önemli hedefi, Türkiye'de Türkiyeli mühendisler ile telekom sektöründe dünya çapında ürün ve servisler geliştirmek. Ericsson işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ve dünyada mobil operatörler açısından bir ilk olan bu proje de bunun en güzel örneklerinden biri. Mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kullandı. 
 
Ericsson Türkiye Ülke Müdürü Ziya Erdem de Ericsson ve Turkcell'in Ar-Ge ve inovasyon merkezlerinin birlikte geliştirdiği ve dünyada ilk kez bir mobil operatör tarafından kullanılan "Anlık Ücretlendirme" çözümü ile kazandıkları dünya birinciliğinden dolayı gururlu olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Ericsson ve Turkcell globalde yapmış olduğu stratejik ortaklık sayesinde gerçek zamanlı ücretlendirme ürünlerini Türkiye'de Turkcell'in taleplerine göre şekillendirip, tüm dünyadaki müşterilerine sunacak. Türkiye'nin bu konuda öncü olması çok önemli. Daha proje bitmeden, Amerika'dan, Avrupa'dan, Asya ve Afrika'dan birçok operatör, bizim oluşturduğumuz referans yapıyı örnek alarak çalışmalara başladı. Bu proje sayesinde, bugüne kadar 20'nin üzerinde ülkeden görüşme talebi aldık ve almaya devam ediyoruz.
Ericsson olarak, telekom sektörüne yönelik tasarlanan ve halen kullanılmakta olan çok sayıda teknolojinin geliştiricisiyiz."
 
Ödülü alan projeler
 
Faturalı abonelerin fatura konusunda karşılaşabilecekleri tüm sürprizleri ortadan kaldıran, faturalarda kontrolü ve şeffaflığı beraberinde getiren "Anlık Ücretlendirme" uygulaması, tüm faturalı abonelere verilen hizmetler için uygulanabiliyor.
 
Gerçek zamanlı kullanıcı uyarı sistemi, hem yurt içi hem de yurt dışı kullanım belli bir seviyeye geldiği zaman devreye giriyor. Harcama ve fatura miktarı kontrol olanağı içeren sistem dünyada ilk defa bir mobil operatör tarafından kullanılıyor. 
 
Turkcell'in çözüm ortağı Neural Technologies ile geliştirdiği, ödül alan diğer projesi de kar amacı taşıyan dolandırıcılık vakalarının tespiti ve engellenmesi için bütünsel bir risk değerlendirme altyapısı sunuyor. Bu yeni altyapı, riskli müşterinin olduğu kadar bayilerin de birçok parametreye göre risk değerlendirmesini yaparak olası dolandırıcılık vakalarının hızlı ve etkin tespitine imkan sağlıyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim