• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Turkcell'den 'eğitimde teknoloji' hamlesi

Turkcell'den 'eğitimde teknoloji' hamlesi
Turkcell, eğitmen ve öğrencilerin bilgi çağına paralel gelişen beklentilerini sağlayacak eğitim teknolojileri sunmak amacıyla "Turkcell Akıllı Eğitim" sistemini geliştirdi.

Eğitim alanında teknoloji hamlesi yapan Turkcell, eğitim kurumlarına daha başarılı öğrenciler yetiştirmeleri için akıllı tahta ve tablet cihazlarla interaktif eğitim teknolojileri sağlayan "Turkcell Akıllı Eğitim" sistemiyle eğitimde sınırları kaldırmayı hedefliyor. 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, yaptığı açıklamada, eğitmen ve öğrencilerin bilgi çağına paralel gelişen beklentilerini sağlayacak eğitim teknolojilerini sunmak ve onları geleceğe hazırlamak amacıyla eğitimde teknoloji hamlesi yaparak "Turkcell Akıllı Eğitim" sistemi hazırladıklarını söyledi. 

Dünyanın, teknolojinin hızlı bir gelişme kaydettiğini ve bu doğrultuda eğitimde de değişkenliğin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kulabaş, Turkcell olarak bu değişime yeni atılımlarla takip ettiklerini kaydetti. Eğitimde eşitliği, eğitmenlerin ve öğrencilerin teknolojik imkanlardan yararlanmalarını sağlamak istediklerini anlatan Kulabaş, "Teknolojinin her türlü nimetinden, internetten, içerikten, tabletlerden, akıllı tahtalardan yararlanarak, her okula hitap edebilen, her çocuğun, her öğretmenin çok kolaylıkla kullanabileceği bir sistem geliştirdik" dedi. 

Sistem kapsamında interaktif bilgi ağını akıllı tahta üzerinden tabletlere aktardıklarını belirten Kulabaş, teknolojiyle eğitim alanına çok zengin bir içerik sunulduğunu bildirdi. Teknolojiyi çok iyi kullanan bir neslin yetiştiğine ancak bu neslin teknolojiyi daha çok oyun ve eğlence amaçlı gerçekleştirdiğine işaret eden Kulabaş, "Turkcell ailesi olarak sistem ile eğitimi çok daha eğlenceli ve akılda kalıcı hale getiriyoruz. Çocuklara bir şey söylediğiniz zaman unuturlar, gösterirseniz hatırlarlar ama dahil ederseniz daha iyi anlarlar. İşte bu sistem ile öğrencileri sisteme dahil ediyoruz" diye konuştu. 

Sistem ile öğrencilere akıllı tahta ve tablet cihazlarla interaktif sınıf deneyimi kazandırırken, eğitimcilere daha çok örnekle daha hızlı ve verimli ders anlatma imkanı sunulduğunu belirten Kulabaş, daha başarılı öğrenciler için her yerden, zengin eğitim içeriklerine ulaşma, öğrencilere okulda ve evde 3G ile hızlı, güvenli ve kesintisiz internet erişimi sağlandığını kaydetti. Kulabaş, velilerin de sistem üzerinden çocuklarının eğitim durumunu, devamsızlıklarını ve başarıları hakkında anında bilgi alabileceklerini anlattı. 

Sistemin Mektebim Okulları'nda yaklaşık 2 bin öğrencinin kullanmaya başladığını söyleyen Kulabaş, eğitimde eşitlik sunan sistemi, özel okulların yanı sıra devlet okullarındaki öğrencilerle de buluşturmak ve teknoloji hamlesini tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini bildirdi. 

Türkiye Özel Okullar Birliği 13. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katılan Yiğit Kulabaş, eğitmenlere "Turkcell Akıllı Eğitim" sistemi hakkında sunum yaptı. 

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim