• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Turkcell'den yeni nesil ses teknolojisi

Turkcell'den yeni nesil ses teknolojisi
Turkcell, Gelişmiş Ses Servisi (EVS) teknolojisini Türkiye'de ilk defa 4.5G şebekesi üzerinden abonelerine sunuyor.

Turkcell, Gelişmiş Ses Servisi (EVS) teknolojisini Türkiye'de ilk defa 4.5G şebekesi üzerinden abonelerine sunduğunu duyurdu. Bu teknolojiyi destekleyen telefonları kullanan VoLTE aboneleri artık görüşmelerinde yüz yüze konuşmaya yakın bir deneyim yaşayacak.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket 4.5G şebekesi üzerinden EVS olarak adlandırılan Gelişmiş Ses Servisi teknolojisini Türkiye'de sunan ilk operatör oldu. EVS teknolojisi dünyada hali hazırda çok az sayıda operatörde kullanılabiliyor.

Yeni teknoloji sayesinde mevcut 4.5G şebekeleri üzerinden sağlanan HD Ses servisine göre çok daha iyi bir ses kalitesi sunuluyor. İnsan kulağının duyabildiği frekans aralığına en yakın spektrumda iletilen ses sayesinde Turkcell aboneleri yüz yüze konuşmaya yakın bir deneyim yaşıyor. Bu sayede yoğun gürültülü ortamlarda bile telefon görüşmeleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, söz konusu yeni teknoloji ile gerçek anlamda yeni nesil bir ses teknolojisi sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu teknoloji sayesinde sinyal seviyesinin azaldığı ve şebekenin yoğun olarak kullanıldığı durumlarda bile daha net bir ses kalitesiyle görüşmeleri sürdürmek mümkün oluyor. Bu sistemi destekleyen cihazları kullanan Turkcell aboneleri EVS teknolojisini desteklemeyen şebekeler ile yaptıkları görüşmelerde bile karşı tarafı daha iyi duyabiliyor. Müşterilerimize geleceğin teknolojilerini sunmak için şebekemizde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Böylece kullanıcılarımıza her zaman olduğu gibi en yenilikçi çözümleri sunarak en kaliteli deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz."

EVS teknolojisinin kullanılabilmesi için bu teknolojinin abonelerin cihazlarında da desteklenmesi gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim