• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

'Türkiye dünya turizminde vazgeçilmez bir ülke'

'Türkiye dünya turizminde vazgeçilmez bir ülke'
Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu Başkanı Haddad, "Türkiye, dünya turizminde vazgeçilmez bir ülke." dedi.

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) Başkanı Tijani Haddad, "Türkiye, dünya turizminde vazgeçilmez bir ülke. Türkiye'nin bulunduğu bölge itibarıyla birtakım sıkıntıları olabilir. Lakin turizme sıkıntı yaşatacak konular dünyanın başka memleketlerinde de olabilir. Bunu ekonomik bir olay olarak düşünüp, üstüne gitmek lazım." dedi.

Haddad, yaptığı açıklamada, turizmin dünya ekonomisinde çok önemli bir kaynak oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizm açısından dünyada ve özellikle Akdeniz'de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Haddad, bu açıdan birçok ülkeye göre daha şanslı bir konumda olduğunu belirtti.

Haddad, Türkiye'de yalnızca deniz ve güneş turizmi yapılmadığını ifade ederek, "Türkiye, deniz ve güneşin yanı sıra tarihi ve kültürel açıdan da çok zengin bir ülke. Ayrıca çok misafirperver bir halkı var. Türkiye dünya turizminde vazgeçilmez bir ülke. Türkiye'nin bulunduğu bölge itibarıyla birtakım sıkıntıları olabilir. Lakin turizme sıkıntı yaşatacak konular dünyanın başka memleketlerinde de olabilir. Bunu ekonomik bir olay olarak düşünüp, üstüne gitmek lazım." diye konuştu.

Özellikle Ortadoğu ve Akdeniz'in güneyindeki ülkelerin turizm bakımından çok şanslı olduğunu aktaran Haddad, bu ülkelerin tarihsel ve kültürel olarak da turizm merkezi olduğunu anımsattı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim