• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye marina sayısında 4. sırada

Türkiye marina sayısında 4. sırada
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Türkiye'nin mavi bayraklı plaj, marina ve yat sayısında dünya dördüncüsü olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Türkiye'nin mavi bayraklı plaj, marina ve yat sayısında dünya dördüncüsü olduğunu söyledi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Mart ayı Meclis Toplantısı oda toplantı salonunda gerçekleştirildi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de mavi bayraklı plaj ve marina sayısının her geçen yıl arttığını belirtti.

Dologh, 2009 yılında mavi bayraklı plaj sayısının 286, marina sayısının 14, yat sayısının 6 olduğunu ifade ederek, 2010 yılında bu rakamın 314 plaj, 14 marina, 9 yata, 2011 yılında ise 324 plaj, 17 marina, 12 yata yükseldiğini ve Türkiye'nin mavi bayrak uygulamasında dünya dördüncüsü olduğunu bildirdi.

Dologh, yurt dışında Uluslararası Çevre Vakfı, Türkiye'de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen uygulama kapsamında, mavi bayrak ödülünün plaj, marina ve yatlara 1 yıl süreyle verildiğini dile getirdi.

Plaj, marina ve yatlar için her yıl aynı işlemlerin tekrarlandığını söyleyen Geza Dologh, plajlar için 32, marinalar için 24, yatlar için 22 kriterin bulunduğunu kaydetti.

Mavi bayrağın aynı zamanda temiz deniz, güvenli çevre anlamına geldiğini ve turistler için tercih sebebi olduğunu vurgulayan Dologh, işletmecilerin de tesislerini uluslararası standarda kavuşturduklarını dile getirdi.

-Meles Deltası'ndaki kirlilik-

Dologh, temiz denizin beraberinde pek çok güzelliği de getirdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Ancak DTO İzmir Şubesi olarak bizleri üzen bir konunun altını çizmek istiyorum. Bayraklı'da denize kavuşan Meles Deltası üzerinde özellikle hafta sonları piknik yapan vatandaşlarımızın attığı çöpler nedeniyle çevre kirliliği oluştuğunu üzüntüyle öğrendik. DTO ve fahri olarak yürüttüğümüz Deniz Temiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi tarafından bu soruna dikkati çekmek amacıyla bölgeye çeşitli ikaz panolarının astırılmasını planladık. Bu amaçla İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğüne yazılı başvurumuzu yaptık. Gelecek cevaba göre ikaz levhalarıyla ilgili çalışmalarımıza başlayacağız."

Toplantıda ayrıca MSC Gemi Acenteliği Resmi İlişkiler Müdürü Şükran Vardar, Gümrük Kanunu ve Yönetmeliği uygulamalarında yaşanan gelişmeler ve uygulamalarda birlik sağlanmasına yönelik çalışmalar, gümrükte tek pencere sistemine geçiş konularında bilgilendirme yaptı.

Vardar, bu konuda gümrük işlemleriyle ilgili maliyetin ve uygulamaların en aza indirilmesi için tek pencere sistemine geçileceğinin ifade edildiğini belirterek, "Kısacası bir malın Türkiye'ye girişinden çıkışına kadar gümrük işlemleriyle ilgili kuruluşlar entegre bir sisteme bağlanarak başvurular tek bir merkezden yürütülecek. Bazı AB ülkeleri tarafından kullanılan tek pencere sistemine yakında Türkiye de geçecek" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim