• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Türkiye’de HGS sayısı 11 milyonu aştı

Türkiye’de HGS sayısı 11 milyonu aştı
Türkiye’deki Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) abone sayısının 11,27 milyonu geçtiği belirlenirken, Interpress’in konuyla ilgili medyada yapmış olduğu incelemeye göre, Otomatik Geçiş Sistemi'nde (OGS) abone sayısının ise 1,96 milyona yükseldiği tespit edildi.

Türkiye’de 17 Eylül 2012'den itibaren otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) abone sayısının 11,27 milyonu geçtiği belirlenirken, Interpress’in konuyla ilgili medyada yapmış olduğu incelemeye göre, Otomatik Geçiş Sistemi'nde (OGS) abone sayısının ise 1,96 milyona yükseldiği tespit edildi.

Her türlü araç kullanabiliyor

Otoyola girişine müsaade edilen her türlü araç sınıfının Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketini kullanabildiği belirlenirken ülke genelinde 172 Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) giriş ve 190 Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) çıkış ile 184 Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) giriş ve 217 Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) çıkış gişesi bulunduğu tespit edildi. HGS'nin hizmete girdiği günden Ocak ayı sonuna kadar 1,96 milyon Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), 11,27 milyon da Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) abone sayısına ulaşıldığı görüldü.

Serbest Geçiş Sistemi büyük kolaylık sağlıyor

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Mahmutbey, Muallimköy ve Seferihisar ücret toplama istasyonlarının hizmete girmesinin ardından, geçen yıl da FSM Etiler Kavşağı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Mecidiye ve Çamlıca ücret toplama istasyonlarında uygulanmaya başlanan Serbest Geçiş Sistemi (SGS) ile ise ücret toplama noktalarında sürücülerin şerit tercihi yapma zorunluluğunun ortadan kalktığı belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim