• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye’de son 10 yılda gemi turlarına ilgi arttı

Türkiye’de son 10 yılda gemi turlarına ilgi arttı
Türkiye’de son 10 yılda gemi turlarına olan ilgi bir hayli arttı. Gemi yolculuğuna çıkan seyahatseverlerin yüzde 96’sı tekrar cruise turuna çıkıyor.

Dünyada yaklaşık 22 milyon kişinin tercih ettiği cruise turlarına ilgi Türkiye’de son 10 yılda büyük oranda arttı, her geçen yıl daha da artıyor. Tüm dünyada toplam 300’e yakın cruise gemisi var ve bu gemilerin önemli bir kısmı Akdeniz sularında hizmet veriyor. Bu gemilerin destinasyonlarında Türkiye limanları önemli bir yer teşkil ediyor.

Cruise turlarında yolcuların tercihlerini belirleyen ana unsurları fiyat, hizmet, destinasyon, geminin özellikleri olarak sıralayabiliriz. Yolcular cruise tercihlerini yaparken bazen fiyata göre seçerken bazen de uğranılan limanların özelliğini ya da geminin yeni ve en büyük olması gibi unsurları ön planda tutabiliyor. Cruise seyahatleri Türk turistler tarafından giderek daha çok tercih ediliyor.

7-8 yıl öncesinde tüm Türkiye’de 10 bin kişinin çıktığı ve lüks seyahat olarak anılan gemi turları turizm pastasındaki yerini giderek genişletti. Çünkü hem fiyatlar daha ulaşılabilir oldu hem de çok daha çekici destinasyonlar oluşturulmaya başlandı. Geçen yıl Türkiye’de cruise turlarıyla toplamda 70 bin kişi seyahat etti. 

Türkiye’de cruise turlarının başlangıç turu olarak ifade edebileceğimiz en çabuk ve ekonomik olan vizesiz Yunan adaları turları tercih edilmekte. Komşuyla yemek ve eğlence kültürleri birbirine benzediği için Türk turistler bu tura katılmaktan çok keyif alıyorlar. Yine Akdeniz ve Ege çanağında bulunan Malta, Tunus, Lübnan, Fas ve Mısır gibi ülkeler de tercih sebebi. Türk tatilciler, artık 6 yıldızlı ve ultra lüks hizmetin verildiği uzak destinasyonlara gidilen gemilerde de yolculuk etmeye başladı. Gemi yolculuğuna çıkan bir yolcunun tekrar cruise seçme oranı yüzde 96 olup, bu gerçekten yüksek bir oran.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim