• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Türkiye'den giden gemide silah iddiası

Türkiye'den giden gemide silah iddiası
Yunan makamları, Türkiye’den hareket ettiği ileri sürülen ve Libya’ya giden Saint Vincent bandıralı Alexandretta isimi yük gemisini üç gündür Volos’ta limanda bekletiyor.

Yunan makamları, Türkiye’den hareket ettiği ileri sürülen ve Libya’ya giden Saint Vincent bandıralı Alexandretta isimi yük gemisini üç gündür Volos’ta limanda bekletiyor.Gemide yapılan aramada üç konteyner dolusu silah ve cephanelik (??-47, Dragunov, RPG-7 ve tabancalar) bulundu.

Yunan medyasına göre, Türkiye’de bir limandan hareket eden ve yakıt ikmali için Volos’un Asteria Agrias sahiline yanaşan gemide çimento yükünün yanı sıra üç konteyner de silah tespit edilince, Yunanistan Dışişleri, Maliye ve Deniz Ticaret bakanlıkları haberdar edildi.

Söz konusu silah ve cephaneliğin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da kullanıldığı belirlenince Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) de devreye gerdi.

Liman yetkilileri, geminin, Libya’ya teslim edilmek üzere silah taşıdığına dair bazı evraklar bulunduğunu, ancak yine de durumun araştırıldığını ifade etti. Yetkililer, her şeyin yasal olması halinde geminin bir iki gün içinde yoluna devam edeceğini de söylediler.

Yunan medyası, Türkiye’nin gemideki silah ve cephaneliği Libya üzerinden Suriye’deki muhaliflere göndermesi ihtimali üzerinde de durulduğunu iddia etti.

Gemi Tipi: Cargo
Boy x Genişlik: 95m X 16m
Bayrak: St Vincent Grenadines

alexandretta.jpg

alexandretta1.jpg

alexandretta2.jpg

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim