• BIST 9548.09
  • Altın 2494.299
  • Dolar 32.5056
  • Euro 34.5387
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye'nin en büyük güneş santrali açıldı

Türkiye'nin en büyük güneş santrali açıldı
Konya'nın Karatay ilçesinde 430 dönüm arazi üzerinde kurulan Kızören Güneş Santrali açıldı.

Konya'nın Karatay ilçesinde 430 dönüm arazi üzerinde kurulan Kızören Güneş Santrali açıldı.

Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Kızören Güneş Santrali'nin toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Açık ara farkla Türkiye'nin en büyüğü durumundayız" dedi.

Güneş enerjisi sektörünün yeni bir alan olduğuna işaret eden Coşkunoğlu, güneşin, Türkiye'nin milli serveti olduğunu, 5 seneye kadar güneş enerjisinin tüm enerji üretim şekillerinin önüne geçeceğini ifade etti.

Coşkunoğlu, şöyle devam etti:

"Şu anda burası toplamda 22,5 megavat kapasiteye sahip. Açık ara farkla Türkiye'nin en büyüğü durumundayız. Güneş sektörü çok şeylere gebe. Hızlı bir şekilde büyüyeceğini görebiliyoruz. Türkiye güneş yönünden bir milli servetin üzerinde oturuyor. Avrupa'da güneş ışın oranları bakımından en iyi coğrafi bölgeye sahibiz. Genel bir misyonumuz var. Her çalıştığımız sektörde öncülük ederiz ve herkese örnek olmaya çalışırız. Şu anda Türkiye'nin farklı yerlerinde faaliyette olan 400 megavatlık tesis var. Hiçbirisi bu tesisteki teknik alt yapıya sahip değil. Santral, 'Online Scada' mimarisine sahip Türkiye’deki tek santral. Tamamen yerli yazılım geliştirilerek tasarlanan sistemle paneller uzaktan izlenebiliyor ve üretim değerleri de anlık takip edilebiliyor."

Santralin sahibi Tekno Ray Solar şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özenbaş da tesiste toplamda 75 bin panelin mevcut olduğunu belirterek, "Kızören Güneş Santrali 430 dönüm arazi üzerine kurulu. Yaklaşık olarak 20 bin hanenin elektriğini karşılayabiliriz. Şu anda yerli olan tarafımız yüzde 50. Çalışmalarımızla bu oran artacaktır. Santralin yapımında dönem dönem 400 kişiyi istihdam ettik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından santralin açılışı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim