• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye’nin ilk taksi fuarı açıldı

Türkiye’nin ilk taksi fuarı açıldı
Türkiye’nin ilk taksi fuarı “Taxiworld Turkey”, törenle açıldı.


İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile HKF Fuarcılık iş birliğiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına, İTEO Başkanı Yahya Uğur, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, çok sayıda esnaf odası başkanı ve vatandaş katıldı.  Türkiye başta olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya’dan sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı fuarda, teknolojik özellikleri yüksek taksiler ve taksilerde kullanılabilecek yan sanayi ürünleri tanıtıldı. Sektördeki yenilik, ürün ve hizmetleri tanıtma ve sektörün ticari hacmini arttırmayı hedefleyen fuar hakkında açıklama yapan İTEO Başkanı Uğur, fuarla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Taksicileri teknolojik ürünlerle buluşturmak istediklerini belirten Uğur, “Burada taksicilerin hayatlarını korumaları için kullanabilecekleri ürünlerden, müşterilerine daha kaliteli hizmet verebilecekleri ürünlere kadar birçok ürün bulunuyor. Burada amacımız hizmette kaliteyi yükseltmektir. Fuar bir ilk oldu. Bu nedenle elbette eksiklerimiz olabilir. Gelecek yıllarda daha kapsamlı fuarların olacağına inanıyoruz. Hedefimiz, hizmet kalitemizi yükseltip müşteri sayımızı artırarak, taksicimizin kazancını artırmaktır” diye konuştu.

BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da fuara destek veren ve katılanlara teşekkür ederek, taksinin İstanbul için çok önemli bir ulaşım aracı olduğunu vurguladı.  Ilıcalı, taksiler konusunda önemli sorunların bulunduğunu dile getirerek, sorunların teker teker çözüldüğünü ve bu yönde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiğini söyledi.

Mustafa Ilıcalı, taksicilerin teknolojiyle buluşmalarını önemli bir adım olarak gördüğüne işaret ederek, “Taksi modelleri eski, taksicilerin can güvenliği yok, bu arada taksiler çok boş dolaşıyor, bunu anlamak mümkün değil. Trafiği yüzde 80 işgal eden taksiler teknolojiyi kullanarak, daha az kilometreyle daha çok iş yapabilirler. Böylece daha fazla para kazanabilecek ve daha az havayı kirletmiş olacak ve trafik güvenliği de artacak” şeklinde konuştu. Fuar, 8 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim