• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

'Türkiye'nin Maldivler'i Salda Gölü turizme kazandırılacak

'Türkiye'nin Maldivler'i Salda Gölü turizme kazandırılacak
Beyaz kumsalı ve berrak yapısıyla Maldivler'e benzetilen Salda Gölü turizme kazandırılacak. Çevresinde bisiklet turları düzenlenen, kuş gözlemi yapılan, yüzülen ve dalış gerçekleştirilebilen göl, fotoğraf tutkunlarının de dikkatini çekiyor.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan, beyaz kumsalı ve berrak yapısıyla Maldivler'e benzetilen Salda Gölü'nün turizme kazandırılması için Kaymakamlıkça çalışma başlatıldı. Yaklaşık 185 metre derinliğe sahip, 6 bin 800 metre eninde, 9 bin 86 metre uzunluğunda tektonik bir çukurun üzerinde ve kapalı bir havzada yer alan Salda Gölü turizme kazandırılacak.

TÜRKİYE'NİN YERLİ MALDİVLER'İ TURİZME KAZANDIRILACAK

Çevresinde 61 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü belirlenen göl, turkuaz rengiyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Çevresinde bisiklet turları düzenlenen, kuş gözlemi yapılan, yüzülen ve dalış gerçekleştirilebilen göl, fotoğraf tutkunlarının de dikkatini çekiyor. Göl, beyaz kumsalı ve berrak yapısıyla Maldivler'e benzetiliyor.

SU SPORLARI YAPILACAK

Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şubesi Müdürü Tamer Yılmaz'ın organize ettiği etkinlikte, Antalya'dan gelen yerel ve ulusal basın temsilcilerine göl hakkında bilgiler verildi.

Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Salda Gölü'nün turizme kazandırılması için altyapı çalışmasına öncelik verdiklerini söyledi.  Göl sit alanında yer aldığı için koruma imar planını oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Özdemir, "Koruma imar planını oluşturmak için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza gerekli yazılar yazıldı. Bu plan yapıldıktan sonra bölgeyi çok daha rahat turizme açabileceğiz." dedi.

Özdemir, insanların Salda Gölü'nde yüzebildiğini ancak bir su sporları merkezi bulunmadığını ifade etti. Bu konuda çalışma yapmayı planladıklarını aktaran Özdemir, "Gölde su sporlarının yapılmasını sağlayacağız. Yamaç paraşütü yaptırmayı da planlıyoruz. Bununla ilgili Türk Hava Kurumu ve ilgili federasyondan yetkilileri çağırdık, izin çalışmalarını başlattık. İnsanlarımız Salda Gölü'ne karşı yamaç paraşütü yapabilecekler" diye konuştu.

gol-002.jpggol1-002.jpggol2-002.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim