• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye'nin nükleer geleceğinin önü açık!

Türkiye'nin nükleer geleceğinin önü açık!
Sahip olduğu 104 reaktörle nükleer denilince akla ilk gelen ülke olan ABD ile Türkiye arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Enerji ithalatı bağımlılığından kurtulmak isteyen Türkiye, nükleer enerji konusundaki kararlılığını Akkuyu ve Sinop’taki mega projelerle sürdürüyor. Bu doğrultuda Türkiye’nin nükleer geleceğinin önünü açmak için Nükleer Sanayi Derneği ve ABD Nükleer Altyapı Konseyi arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Dünyada en çok nükleer reaktöre sahip olan ülke konumundaki ABD ile teknoloji ve bilgi transferi sağlamak için yapılan anlaşma sayesinde Türkiye hem ABD gibi bir partnere hem de rekabetçi küresel enerji piyasasında önemli bir stratejik güce sahip olacak.

Nükleerde yerlileşme hamlesi
 
Nükleer Sanayi Derneği ve ABD Nükleer Altyapı Konseyi arasında imzalanan iş birliği anlaşması, nükleer enerjide teknoloji ve bilgi transferi konularında yerel şirketleri, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen küresel şirketlerle bir araya getirmeyi hedefliyor. ABD Ticaret Bakanlığı’nın küresel finans toplantısında imzalanan anlaşma ile önümüzdeki yıllara ilişkin enerji politikasında uzun vadeli hedefler belirleyen Türkiye’nin geleceğe yönelik yapacağı yeni nükleer enerji atılımlarının da önü açılacak.
 
Türkiye nükleer enerji konusunda küresel bir gücü arkasına aldı.

70’in üzerinde şirketten oluşan ABD Nükleer Altyapı Konseyi ile varılan anlaşmayı değerlendiren Nükleer Sanayi Derneği Genel Sekreteri Koray Tuncer, Türkiye’nin nükleer enerji politikalarının bu anlaşma ile daha da güçleneceğini belirtti. Tuncer, “Güvenilir enerji politikaları oluşturabilmek için dünyada nükleer endüstrinin baş aktörlerinden olan ABD ile yaptığımız anlaşmanın iki ülke arasındaki işbirliğini geliştireceğine inanıyorum. Nükleer enerjinin güvenli bir şekilde geliştirilmesine yönelik atılan bu adım, ABD’li ve Türk şirketlerinin koordinasyonunu daha da güçlendirecek.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim