• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Türkiye’ye en fazla turist Çin’den gelecek'

'Türkiye’ye en fazla turist Çin’den gelecek'
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Ali Güreli, 2030 yılına kadar olan süreçte, Türkiye’nin en büyük turist kitlesini Çin’den alacağını söyledi.

CRI Türk’e konuşan Ali Güreli, “Giderek sayısı artan ve dünyaya açılan Çinli turistin ülkemize gelmesini istiyoruz. Çinli turistlerin farklı bakış açıları ve hassasiyetleri var. Bunları iyi incelemek, öğrenmek gerekli. Bu kitlenin aradığı hizmeti kendilerine en iyi şekilde sunmak çok önemli. 2030 yılına kadar olan süreçte, Türkiye'nin en büyük turist kitlesini Çin’den alacağını düşünüyorum” dedi.
 
“Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği olarak bir ay sonra ilk tanıtımını yapacağımız son çalışmada, Türkiye turizminin kendi akışı içerisinde bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, nasıl daha iyi hale getirileceğini anlattık. Bunun içerisinde de Çin’in çok önemli bir yeri var” diyen Güreli, sözlerini şöyle sürdürdü: Çünkü Çin sermayesinin Türkiye’ye, turizm amaçlı gelmesini arzu ediyoruz. Bu amaçla Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, 28-29 Ocak’ta bir turizm yatırım forumu düzenliyor. Bu forumda Çinli yatırımcılar, otel işletmecileri ve konuşmacılar da olacak. Sonuç olarak; Çin turizmini çok önemsiyoruz. Çin sermayesinin Türk turizmi içerisinde çok önemli bir yeri vardır. Çinli turistleri en iyi şekilde ağırlamak ve hizmet etmek de bizlerin görevidir.
 
“Çin pazarına Türkiye’nin güçlü yönlerini anlatmamız gerekiyor”
Ali Güreli, “Çinli turistler, denize, kuma, güneşe gelmez” anlayışını örnek vererek Türkiye topraklarının, dünyanın en zengin müzesi olduğunu ve gerekli tanıtım yapıldığında her kesimden insana hitap edebileceğini dile getirdi. Türkiye’nin gastronomi alanında çok zengin bir altyapıya sahip olduğuna işaret eden Güreli, “Kuvvetli taraflarımızı öne çıkartarak, Çinli turistlerin ilgi noktalarını değiştirmeye çalışmamız gerek” diye konuştu.
 
“Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin çok önemli olduğunu düşünüyorum”
Kapadokya, Pamukkale ve Efes’in Çinli turistler için bir başlangıç olduğunu söyleyen Ali Güreli, sözlerine şunları ekledi: Çinli turistlerin İstanbul’u keşfetmesi gerek. Çinliler bütün dünya başkentlerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Hizmet altyapısını geliştirerek bu ilgiyi üzerimize çekmemiz gerekli. Zaman içerisinde bunun gerçekleşeceğini çok iyi biliyorum. Türk Hava Yolları, Çin’e karşı çok ilgili, çok daha fazla uçuş yapmak istiyor. Ayrıca Çin’in başlatmış olduğu Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu projenin Türkiye’deki ayağını çok iyi bir biçimde planlamak gerekli. Türkiye ve Çin’in yakınlaşmasındaki en önemli rolü, sanat ve kültür etkinlikleri oynamalı. Türkiye ve Çin, karşılıklı bilgi alışverişi içerisinde olmalı. İş dünyasının geliştirilmesi konuları da sanat ve kültür ortamları içerisinde konuşulmalı.

Çin Uluslararası Radyosu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim