• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

TURYOL'un Bosfor gemisi hizmete alındı

TURYOL'un Bosfor gemisi hizmete alındı
Turyol tarafından inşa ettirilen "Bosfor" adlı gemi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla törenle hizmete alındı.

TURYOL'un Bosfor gemisi hizmete alındı

İstanbul Boğazı’nda deniz turizmi, sosyal etkinlikler ve bireysel / kurumsal özel organizasyonlarda kullanılmak üzere Turyol Deniz Ulaşım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa ettirilen "Bosfor" isimli gemi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla törenle hizmete alındı.

Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’un toplu taşıma sorunun halen daha en büyük sorun halinde olduğunu beliretek, Bu sorunun çözümü için bir yandan belediyemiz, bir yandan bakanlığımız toplu ulaşımda çok önemli projeler üzerine çalışıyoruz. Zannediyorum 2015’e kadar ciddi bir rahatlama sağlanacak” dedi. İstanbul’un, tüm taşıma modlarının rahatlıkla kullanılabileceği bir şehir olduğuna değinerek, bu yüzden gerek İDO Genel Müdürlüğü döneminde,  gerekse bakanlığın döneminde İstanbul’da toplu taşımanın entegrasyonunun yapılması ve deniz, otobüs taşımacılığı ve raylı sistemin birbiriyle bütünleşik bir taşıma sistemine geçilmesi için ciddi gayret gösterdiklerini ifade etti. Turyol, Dentur, Belediye ve Bakanlığı biraraya getirerek en önce bilet entegrasyonunu sağladıklarını belriten Yıldırım, “Bunu sağlamak demek, İstanbullular’ın ellerindeki akbillerle her vasıta değiştirdiğinde tekrar bilet alma mecburiyetinin ortadan kalkması demek. Bu, ciddi anlamda yolcuların yaşamını kolaylaştıran, hareket kabiliyetini artıran bir iştir. Bunun ortaya çıkarıdğı memnuniyeti herkes kısa sürede gördü ve bu da taşımaların miktarına yansıdı” dedi.

“Avrupa’da bile bu kalitede bir gemi yok”

“Bu gemiler, 25 metreden 50 metreye kadar büyüdüyse bu uygulamaların sonucudur” diyen Bakan Yıldırım, “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Şuanda, Avrupa’da bile bu kalitede bir tekne yok. Türkiye artık 2. veya 3. sınıf, isimsiz üretici ülke olma konumundan çıkmıştır. Kendi malına kendi damgasını rahatlıkla vuracak hale gelmiştir. Mega yat yapımında, orta ölçekli kimyasallarda, 30 bin tona kadar her türlü tekne yapımında gerek kalite, gerekse rekabet şartlarında hala bizim önemli bir avantajımız var. Bunu da en iyi şekilde kullanacağız. Bu bir deniz turizm teknesidir. İstanbul’un incisi Boğaz’ı gezerek, turistlerimize ve vatandaşlarımıza her türlü organizasyonu rahatlıkla en güzel şekilde yapabilmelerini sağlayacak olan bir teknedir. Son yıllarda ülkemizde deniz turizminin genel turizm içindeki payının artırılmasına yönelik gayretlerimize bu ve buna benzer tekneler de önemli katkı sağlayacaktır. Bu konuda Turyol’u ve çalışma arkadaşlarını bir kez daha tebrik ediyorum” şekline konuştu.

“Bosfor, kendi alanında en büyük gemi”

Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can ise yaptığı konuşmada,  Bosfor gemisinin Türkiye’de tekne imalatının ilk başladığı yerlerden olan, Bakan Yıldırım’ın öncülüğünde tersane bölgesi yapılan ve tarihte önemli bir yer tutan Sürmene Çamburnu mevkiinde inşa edildiğini belirtti. Geminin omurgası 2010’un Şubat ayında kızağa koyuldu ve tamamlanması 2011 Temmuz’da gerçekleşti. Deniz turizm hizmetlerinde yemekli-yemeksiz, günlük ve uzun süreli kiralamalarda toplantı, seminer, konferans gibi konularda hizmet verecek şekilde donatılmış olan Bosfor, 630 kişilik kapasitesiyle kendi sınıfının mevcutları içinde en büyük olanıdır. 50 metre uzunluğunda ve 9,5 metre genişliğindeki gemi, güvenli seyir için en ileri teknolojik cihazlar ile donatılmış bulunuyor” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın gösterdiği yakın tavırlarıyla, herkes tarafından çok sevilen biri haline geldiğini ifade eden Can, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Bakanım, başta çalışkanlığınız, samimiyetiniz ve sorun çözücü yaklaşımınız gibi farklılıklarınız sizi toplumun tüm katmanlarında sevdirdi. Bunlara bizler de yürekten katılıyoruz. Ve bu nedenledir ki; Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı oldunuz. Sektörden gelmiş olmanızın yanında, bizlerin yapmakta olduğu işi de geçmişte yapmış olmanız sizi kendimize çok daha yakın hissetmemize neden olmuştur. Bu yüzden bizi en iyi sizin anlayacağına inancımız tamdır. Zaman içinde kısmi sorunlarımızın çözümü için göstermiş olduğunuz samimi yakınlık bizim bu düşüncemizi daha da pekiştirmektedir. Davetimize katılarak bizleri onurlandıran başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum”

“Teknelerimiz giderek büyüyor ve güzelleşiyor”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, hizmet sektörünün inanılmaz istihdam aldığına ve giderek büyüdüğüne değinerek şöyle konuştu: “Boğazımız bu gemilerin yüzlercesiyle donatılacak ve burası bir gezi parkuru haline gelecek. Özellikle ülkemize gelen yabancı turistere en iyi satabileceğimiz ürün, boğaz ve adalar turizmi olacaktır. Gördükçe gurur duyuyoruz. Teknelerimiz giderek büyüyor ve güzelleşiyor. Çok daha büyüyeceğine inandığımız bir sektör. Bu konuda elimizden gelen desteği veriyoruz. Sadece yabancı turiste değil, yerli müşterimize de gün geçtikçe artan Boğaz’ın güzelliklerini denizden tanıtacağız. Bu açıdan Turyol’u tebrik ediyorum. Daha nice güzel teknelere… Hayırlı, uğurlu olsun”

Bosfor’da aynı anda 3 farklı organizasyon yapmak mümkün

Bosfor, Ergün Gemi Sanayi tarafından Trabzon – Sürmene’de GEMTEK firması tarafından hazırlanan proje ile Türk Loydu denetiminde 2 yılda tamamlandı. BOSFOR Gemisi kendi alanında Türkiye’nin en büyük aracı olma özelliğine sahip. 50 metre uzunluğunda ve 9,5 metre genişliğimizdeki gemi güvenli seyir için en ileri teknolojik cihazlar ile donatılmış bulunuyor.

Misafirlerin konforu için tüm salonlar merkezi kontrollü, 130.000 BTU / H kapasiteli klima sistemi ile iklimlendiriliyor. Alt ve üst salonlarda uydu yayını aktarılabilecek, 13 adet LCD televizyon ile oluşturulmuş kapalı devre TV sistemi bulunuyor. Geminin alt - üst salonlarında ve tüm açık alanlarında yüksek teknoloji ürünü, canlı performansa uygun ses sistemi ile her türlü sanatçı ağırlanabilir. Gemi içinde VIP misafirlerin ağırlanması amacı ile özel bir salon ve mutlu bir beraberliğe adım atacak çiftler için gelin odası da düşünülmüş. BOSFOR’da aynı anda 3 farklı organizasyon yapmak da mümkün.

BOSFOR çevreyi koruyan yeşil bir projeye sahip

Gemide tüm kabinler ve salonlar, makina dairesi ve mutfak CO2 / duman algılama dedektörleri ile takip ediliyor. Acil durumlarda kullanılacak yağmurlama sistemleri de, söz konusu alanlarda devreye alınmış bulunuyor.

Gemi içerisinde deniz suyunu arıtıp tatlı su elde ederek, atıkları biyolojik arıtma sistemleri ile zararsız hale getirerek çevreyi koruyan, yeşil bir proje hazırlanmış bulunuyor.

Türk ve dünya mutfağından lezzetler BOSFOR’da özel bir ekiple hazırlanıyor

İç salonlar ve açık güverteler birlikte düşünüldüğünde, 450 misafirin aynı anda ağırlanacağı bir kapasiteye sahip olan BOSFOR Gemisi’nin mutfağı da özel olarak tasarlanmış. Seçkin bir ekip tarafından gemide hazırlanan yemekler, Türk ve dünya mutfağından farklı tatlarla sizleri buluşturacak.

turyol_1.jpg

turyol_2.jpg

turyol_3.jpg

turyol_4.jpg

turyol_5.jpg

turyol_6.jpg

turyol_7.jpg

turyol_8.jpg

turyol_9.jpg

turyol_10.jpg

turyol_15.jpg

turyol_15.jpg

turyol_16.jpg

turyol_17.jpg

turyol_18.jpg

turyol_19.jpg

turyol_20.jpg

turyol_21.jpg

turyol_22.jpg

turyol_24.jpg

turyol_25.jpg

turyol_27.jpg

turyol_28.jpg

turyol_29.jpg

turyol_30.jpg

turyol_31.jpg

turyol_32.jpg

turyol_34.jpg

turyol_35.jpg

turyol_37.jpg

turyol_38.jpg

turyol_40.jpg

turyol_41.jpg

turyol_42.jpg

turyol_43.jpg

turyol_46.jpg

turyol_49.jpg

turyol_50.jpg

turyol_51.jpg

turyol_52.jpg

turyol_53.jpg

turyol_54.jpg

turyol_55.jpg

turyol_58.jpg

turyol_59.jpg

turyol_60.jpg

turyol_61.jpg

turyol_62.jpg

turyol_63.jpg

turyol_64.jpg

turyol_65.jpg

turyol_67.jpg

turyol_68.jpg

turyol_69.jpg

turyol_70.20111211174042.jpg

turyol_71.20111211174052.jpg

turyol_72.20111211174100.jpg

turyol_73.jpg

turyol_74.jpg

turyol_75.jpg

turyol_76.jpg

turyol_77.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Buse Naz- Esra SARIKEÇE - Tarkan BİRİCİK - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim