• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Uber'den trafiği azaltmaya destek olacak kampanya

Uber'den trafiği azaltmaya destek olacak kampanya
Uber, okula dönüş döneminde İstanbullulara özel indirimli seçenekler sunuyor. Eylül ayı boyunca PAYLAS promosyon kodunu ekleyip Uber yolculuk ücretini bölüşenler, 5 uberXL yolculuğunun her birinde 20 TL, toplamda ise 100 TL'ye varan indirim kazanacak.

Tatil bitti ve yeni okul dönemi başladı. Uber uygulamasının teknolojik altyapısı şehirde oluşabilecek trafik yoğunluğunun azalmasına katkı sağlarken öğrencilerin okula daha güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Kampanya sayesinde, öğrenciler Uber yolculuklarını arkadaşlarıyla paylaşırken ücreti de bölüşüyor ve indirimlerden faydalanabiliyor. Eylül ayı boyunca PAYLAS promosyon kodunu ekleyip ücret bölüşme özelliğini kullananlar, yapacakları 5 uberXL yolculuğunun her birinde 20 TL, yani toplamda 100 TL'ye varan indirim kazanıyor.

Daha güvenilir yolculuk imkanı 

Dünyada 70'i aşkın ülkede ve 600'den fazla şehirde günde yaklaşık 10 milyon yolculuk tamamlanan Uber platformunda,  güvenilirlik her zaman ön planda tutuyor. Yolculuğu paylaşma özelliği sayesinde yolcular yolculuk durumunu yakınlarına bir tuşa basarak gönderebiliyorlar. Gelen mesajdaki bağlantıya basan kullanıcılar Uber uygulamasını indirmemiş olsa dahi, yakınlarının yolculuğunu takip edebiliyorlar. Ayrıca Türkiye'de Uber platformuna kayıtlı olan tüm uberXL ve ticari taksi sürücü ortaklarının gerekli ticari yolcu taşıma lisanslarına  ve temiz bir sabıka kaydına sahip olmaları kontrol ediliyor. Sürücü ortakları Uber platformunda çevrimiçi olmadan önce şehir ve yol bilgisi testinden geçerek bir eğitime tabii oluyorlar. Yolculuk sonunda karşılıklı puanlama sistemi sayesinde yolcular ve sürücüler birbirlerini puanlayarak uygulama içindeki yardım tuşundan destek ekibine yolculuklarıyla ilgili yorum yazabiliyorlar.

Trafik problemine çözüm

Dünyada trafik sıkışıklığının en yüksek olduğu şehirlerden olan İstanbul'da, trafik problemi araçlardan değil arabasını tek başına kullananlar nedeniyle yaşanıyor. Dünya trendlerine bakıldığında, bireysel araç kullanımı hem kamu harcamalarını hem de trafik sıkışıklığını artırıyor. Üstelik, dünyada karbon emisyonlarının yüzde 22'si arabalardan kaynaklanıyor. Trafik sıkışıklığı insanların ailelerine, arkadaşlarına ve kendilerine ayırdıkları zamandan çalarken stres seviyesini ve hava kirliliğini artırıyor.

Okul döneminde trafik sıkışıklığını artıran en önemli etkenlerden biri de ailelerin çocuklarını özel araçlarla okula bırakmayı tercih etmeleri. Uber, geniş kapasiteli minivan araçların hizmet verdiği uberXL seçeneği ile ve ücreti bölüşme özelliği sayesinde bu soruna da çözüm geliştirmeyi hedefliyor.

Kampanyadan faydalanmak için, PAYLAS promosyon kodunu hesabınıza tanımlayıp aşağıdaki adımları izleyerek yolculuk ücretini uygulama içinden bir başka Uber kullanıcısı ile bölüşmeniz yeterli.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim