• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Uluslararası Nakliyeciler Yıldırım'la buluştu

Uluslararası Nakliyeciler Yıldırım'la buluştu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ı seçim bölgesinde ziyaret etti.

Ulaştırma sektöründen YILDIRIM’a teşekkür

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım’ı seçim bölgesinde ziyaret etti.

Engin ÖZMEN Başkanlığındaki UND Yönetimi, nakliyecilerin sorunlarını yerinde tespit etmek ve üyelerle iletişimi güçlendirmek amacıyla, her ay farklı bir ilde gerçekleştirdiği toplantısını 3 Haziran 2011 tarihinde İzmir’de yaptı.

Üyelerle görüş alışverişinin yapıldığı toplantı sonrasında ise dokuz yıldır yürüttüğü Ulaştırma Bakanlığı görevini, seçim sürecinin başlaması nedeniyle, geçtiğimiz ay bırakan Binali YILDIRIM ile bir görüşme gerçekleştirildi.

UND Başkanı Engin ÖZMEN görüşmede Yıldırım’a, sektörümüzün öncelikli üç sorunu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Bu sorunların ilki, ‘lojistik merkezler’ oldu. Türkiye’nin ‘lojistik merkezler’ olmadan ‘lojistik üs’ olmasının mümkün olmadığını belirten ÖZMEN, Doğu-Batı arasındaki giderek artan ticaretten pay alabilmenin yolunun bu gibi alt yapı yatırımlarımızı tamamlamaktan geçtiğini ifade etti.

İhracat taşımalarımızdaki pazar kaybımız ise buluşmada vurgulanan ikinci sorun oldu. Türk araçlarının özellikle Avrupa ihracat taşımalarında, son dört yılda yüzde 10’u aşan pazar kaybı olduğunu belirten ÖZMEN, bu kaybı yaratan iç ve dış nedenlerin çözümü noktasında kamudan destek istedi.

ÖZMEN, üçüncü ve en acil sorunun ise ADR ehliyetli sürücü sayısındaki azalma olduğunu söyledi. ADR eğitim ve sınav tarihleri arasındaki uzun süre nedeniyle, sektörde ADR ehliyeti sahibi olan sürücü sayısının giderek azaldığına dikkat çeken ÖZMEN, sınavların eğitimlerin hemen ardından Ulaştırma Bakanlığı ve Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’nün belirleyeceği makamlarca yapılabilmesini istedi.

Sayın Yıldırım’a, dokuz yıl boyunca sektöre yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür de eden UND Yönetimi, kendisine seçim yarışında başarılar diledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim