• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Umman Donanması üç yeni korvet aldı

Umman Donanması üç yeni korvet aldı
BAE Systems tarafından Umman Kraliyet Donanması (RNO) için üretilen son üç korvet gemisi de Portsmouth Bahriye Merkezi'nde isimlendirilme seremonisi ile resmi olarak adlandırıldı.

Umman Donanması üç yeni korvet aldı

BAE Systems tarafından Umman Kraliyet Donanması (RNO) için üretilen son üç korvet gemisi de Portsmouth Bahriye Merkezi'nde isimlendirilme seremonisi ile resmi olarak adlandırıldı.

RNO ve İngiliz Kraliyet Donanması'nın da içinde bulunduğu konuklar ve görevliler, bahriye üssünde Umman Sultanlığı Polis ve Gümrük Genel Müfettişi General Hassan Muhsin Al Sharaiqi’nin gemiyi 'Al Rasikh' ismi ile adlandırmasını izledi.

Al Rasikh, 2007 yılında imzalanan, RNO için son teknoloji, 99 metrelik korvet üretim projesi olan 'Khareef Projesi'nin bir parçası. Müşterilerine yaşam boyu destek ve servis hizmeti veren BAE Systems, RNO personeline eğitim verirken gemiler için de genel lojistik destek paketi hazırlamış durumda.

Korvet türü gemiler etkili ve bir çok ortamda hareket edebilen gemi türleri, yüzeyden ve havadan gelebilecek saldırılara karşı dizayn edilmiş bu gemilerden olan Al Rasikh ve kardeş gemileri, Umman’ın karasularını korurken, barış vaktinde sahil nöbeti tutacaklar. Sahil nöbetlerinin en önemli avatajı gemilerin arama kurtarma ve kaza sonrası yardım edebilme durumları olacak.

Önümüzdeki yıl RNO’ya teslimin ardından, serisinin ilki olan Al Shamikh ve mürettebatı İngiltere Kraliyet Donanması bayrak subayı deniz eğitimi programından geçirilecekler. Eğitimin ardından Umman'a açılarak sıcak hava denemelerine katılacaklar. Serinin ikinci gemisi olan Al Rahmani ise, 2010 Temmuzunda isimlendirildi ve bu yılın sonlarında deniz denemelerine çıkacak.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim