• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

UND TIR'larına "Demokrasi Çıkartmaları" yapıştırıldı

UND TIR'larına "Demokrasi Çıkartmaları" yapıştırıldı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yurt dışına çıkan tırlara "Türkiye'de demokrasi kazandı" yazılı çıkartmalar yapıştırarak Türk milletinin demokrasi zaferini Avrupa otobanlarında duyurmaya başladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yurt dışına çıkan tırlara "Türkiye'de demokrasi kazandı" yazılı çıkartmalar yapıştırarak Türk milletinin demokrasi zaferini Avrupa otobanlarında duyurmaya başladı.

“Türkiye’de Demokrasi Kazandı” yazılı İngilizce sticker yapıştırılan TIR’lar FSM Köprüsü, Boğaziçi Köprüleri Koruma Müdürlüğü önünden (Kavacık), saat 13.00’te Avrupa’ya geçti. Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin yurt dışına çıkacak 65 bin TIR’ın üzerine yapıştıracağı “Türkiye’de Demokrasi Kazandı” mesajı ile yurt dışına uğurlanan TIR’lar, geçtikleri ülkelerde Türkiye’de olanlar hakkında ipucu verecek.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener “ Yüce milletimiz 15 Temmuz günü demokrasimizeyapılan hain saldırıda Tank Mermilerine karşı direnmiş. Milli İradeye sahip çıkma uğrunda 265 şehit 1440 yaralı ile çok büyük bir bedel ödemiştir. Bu meseleyi bütün dünyaya en doğru şekilde anlatmak şehitlerimize karşı borcumuzdur” dedi.

Son dönemde, uluslararası kamuoyunun 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan Demokrasi Destanı konusunda eksik bilgilendirildiğini, halkın milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkma mücadelesi yanlış aktarıldığını belirten UND, bu yanlış anlamanın önüne geçilmesine bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek için Türkiye ihracatını yabancı pazarlara taşıyan üyelerine ait 65 bin TIR’ın üzerine 100x100 ebatlarında İngilizce olarak “Türkiye’de Demokrasi Kazandı” mesajı yazdı. TIR’lar FSM Köprüsü, Boğaziçi Köprüleri Koruma Müdürlüğü önünden (Kavacık), yurt dışına uğurlandı.

Uluslararası yollarda dolaşımı sağlanacak olan araçlar üzerinde ayrıca, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) tarafından hazırlanmış olan 50x70 ölçülerinde “Potansiyeli Keşfet” sloganı da İngilizce olarak yer aldı.

Türkiye’nin potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu ve bu konuya bütün platformlarda dikkat çekilerek, son dönemde uluslararası camiada yaratılan yanlış algı ile potansiyelimize gölge düşürülmesine engel olunması gerektiğini dile getiren Fatih Şener, “Sektörümüz, Demokrasi Direnişimizin Uluslararası Kamuoyunda doğru anlaşılabilmesi için elinden gelen katkıyı sağlamakta kararlıdır. Uluslararası muhatapları nezdinde doğru bilgilendirmeye yapan UND olarak, tüm kurum/kuruluşlarımızı eşgüdüm içerisinde yabancı muhataplar nezdinde doğru bilgilendirme çalışmalarına destek olmaya davet ediyoruz. Ekonomimiz ve demokrasimizin bu dönemi de güçlenerek aşacağına olan inancımız tamdır.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim