• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

UPS, tıbbi yardımları drone’la ulaştıracak

UPS, tıbbi yardımları drone’la ulaştıracak
UPS Vakfı insansız hava araçlarının kullanımı ile kan ve aşı gibi hayat kurtarıcı ilaçların tüm dünyada teslimatını gerçekleştirme yolları araştırmak üzere robotik şirketi Zipline ve Gavi Aşı İttifakı ile yaptığı ortaklığı duyurdu.

Kritik sağlık malzemeleri tahmin edilenden daha sık bozulmakta veya acil ihtiyacı olan kişilere ulaşamamaktadır. Bu kamu-özel sektör ortaklığı, UPS’nin lojistik, soğuk zincir ve sağlık malzemesi teslimatındaki uzmanlığını, Zipline’nin ulusal insansız hava aracı ağı ve Gavi’nin gelişmekte olan ülkelerde odaklandığı hayat kurtarma ve dünyanın en ücra köşelerine ulaşarak sağlık koruma tecrübesini bir araya getiriyor. UPS Vakfı bu girişimin Ruanda’da başlatılmasını desteklemek üzere 800 bin dolarlık bir bağışta bulundu.

UPS Vakfı Başkanı ve UPS’nin Çeşitlilik ve Dahil Etme Yöneticisi Eduardo Martinez şunları söyledi: “Kamu-özel sektör ortaklıkları, her ortağın kendi özgün uzmanlığını katmasıyla dünyadaki pek çok zorlukla başa çıkmanın anahtarıdır. UPS hayat kurtaracak insani yardım lojistiğini geliştirmenin yenilikçi yollarını daima aramaktadır. Şimdiyse Ruanda hükümetinin yaptığı yenilikleri küresel boyuta taşıma yollarını araştırmak üzere Gavi ve Zipline ile ortaklığa girmekten gurur duyuyoruz.”

"Bu heyecan verici yeni ortaklık, UPS'in yenilikçiliğini en iyi gösteren gelişmelerden biri. İyi bir amaç için uygulanması, UPS'in küresel ağındaki diğer bölgeler için muazzam bir potansiyele sahip" diyen UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsansız hava araçlarının benzer kullanımlarının Türkiye için de iyi işleyip işlemeyeceğine karar vermek için çok erken olsa da, artık yeni bir kapı aralanıyor ve gelecekteki fırsatlar için heyecan duyuyoruz."

Bu yılın ilerleyen tarihlerinde Ruanda hükümeti, ülkenin batı yarısındaki 21 kan nakli merkezine günde 150 kadar hayat kurtarıcı kan teslimatı yapabilecek Zipline insansız hava araçlarını kullanmaya başlayacak. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, doğum sonrası kan kaybı ile anne ölümlerinin en fazla olduğu yer Afrika, bu nedenle tüm kıtada hayat kurtarıcı kan nakline ulaşmak kritik bir önem taşıyor.

Gavi Aşı İttifakı’nın CEO’su Dr. Seth Berkley, “UPS ve Zipline ile ortaklığımız, tıbbi malzemelerin teslimatında yeni bir döneme doğru heyecanlı bir adım,” dedi. “Bu, aşıların ücra bölgelere teslimatında tamamıyla değişik bir yöntem ve İHA’ların ulaşılması çok zor olan çocuklara aşıları emniyetli ve etkin bir biçimde nasıl ulaştıracağı konusundaki yöntemini öğrenme konusunda çok istekliyiz.”

Ruanda’nın ulusal insansız hava aracı ağının ilk olarak kan teslimatına odaklanmasının yanı sıra plan, bu girişimi aşılar, HIV/AIDS, sıtma, tüberküloz tedavileri için diğer birçok temel ve hayat kurtarıcı ilaç teslimatını kapsamak üzere genişletecek. Ruanda’nın insansız hava araçlarıyla teslimat faaliyetinin önümüzdeki üç yıl içinde binlerce hayat kurtarması ve diğer ülkelere bir model teşkil etmesi bekleniyor.

Zipline CEO’su Keller Rinaudo: “Hayat kurtarıcı ilaçların bunlara en çok ihtiyacı olan insanlara ulaştırılamaması her yıl milyonlarca önlenebilir ölüme neden oluyor. Bu ortaklık, bu problemi tamamen çözmeye yardımcı olacak. UPS’nin, Gavi’nin ve Zipline’nin uzmanlığı ve vizyonu ile hızlı insansız hava aracı teslimatı, daha önce hiç mümkün olmamış bir biçimde binlerce hayat kurtarmayı sağlayacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim