• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

UPS'e çevrecilik ödülü

UPS'e çevrecilik ödülü
UPS, karbondioksit emisyon oranlarını şeffaf bir biçimde bildirme ve azaltma konularında attığı adımlar için ödüllendirildi.

Lojistik sektörünün küresel liderlerinden UPS®, taşımacılık faaliyetlerinin çevresel performansını artırmak amacıyla çalışan Green Freight Europe (GFE) programının ‘ilk yaprak’ ödülünü aldı. Taşımacılık faaliyetlerinden kaynaklanan karbondioksit emisyonunu azaltmayı amaçlayan politikalar, stratejiler ve çabalar konusunda karbondioksit verilerini ve bilgilerini paylaşan şirketlere verilen önemli bir ödül olan ilk yaprak etiketi, şirketlerin çevresel performansı artırmaya yönelik çalışmaları ve aldıkları önlemlere göre üyeleri değerlendiren ve karşılaştıran GFE’nin dört aşamalı etiket programının bir parçası.

UPS, şirketlerin Avrupa’daki kargo taşımacılığının çevresel performansını arttırmasına destek veren, lider bir sektör programı olan GFE’ye 2009’da üye olmuştur.

UPS

Küresel sera gazı azaltma stratejisinin iki yıl üst üste başarıyla uygulanması sayesinde UPS, daha fazla gönderi teslimatı yaparken daha az emisyon üretmesini sağladı. Küresel gönderi hacmi 2013 yılında, 2012 yılına kıyasla yüzde 3,9 artsa da aynı zaman aralığında mutlak karbon emisyonu yüzde 1,5 azaldı.

UPS’in dünya çapındaki mevcut 3,647 alternatif yakıtlı ve ileri teknolojiye sahip araçları, yeni nesil araçların test edilmesi, optimize edilmesi ve kurulumu için bir “hareketli laboratuvar” görevi görüyor. UPS’nin alternatif yakıtlı ve ileri teknolojiye sahip araçları 2000 yılından beri geleneksel benzin ve dizel kullanımından 130 milyon litreden daha fazla tasarruf edilmesini sağlayarak 560 kilometreden daha fazla yol kat etti. Bu tasarruflar, 2017 sonu itibarıyla gerçekleştireceği alternatif yakıtlı ve ileri teknolojiye sahip araçlarla 1,6 milyar kilometre (1 milyar mil) yapma hedefine ulaşmak konusunda UPS’e önemli katkılar sağladı.

UPS, sera gazı emisyonunu ve fosil yakıtlara bağımlılığı azaltma konularında gerçekleştirdiği ilerlemeyi her yıl şirketin sürdürülebilirlik raporunda açıklıyor. Bu rapora UPS’in konuyla ilgili internet sitesi http://www.responsibility.ups.com/üzerinden ulaşabilirsiniz.

GFE

GFE, 2015’te karbondioksit veri alışverişi konusunda daha da fazla ilerleme kaydetmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca tüm GFE üyelerinin, çevresel performanslarını daha da iyi hale getirmek ve işbirliğini yoğunlaştırmak amacıyla tüm ilgili uzman bilgilerini, en iyi uygulamaları ve sektörü destekleyen diğer bilgileri sunan GFE Paylaşım Platformu’na erişimi vardır. GFE, gelecek yıl da üyeleri için çıtayı yükseltmeye devam etmeyi ve bunun yanı sıra ilave yaprak ödülleriyle daha fazla üyesini çevre konusundaki çalışmaları nedeniyle takdir etmeyi planlamaktadır.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim