• BIST 9602.15
  • Altın 2478.885
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.6469
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

UTİKAD Konteyner Tartım Rehberi yayınladı

UTİKAD Konteyner Tartım Rehberi yayınladı
1 Temmuz'da (bugün) uygulanacak yönergeye uygun olarak hazırlanan her iki rehber de denizyolu konteyner ihracat taşımacılığı yapan firmaların akıllarındaki soru işaretlerini giderecek.

 1 Temmuz’dan itibaren uygulanmak üzere, Denizde Can Güvenliği Uluslararası Sözleşmesi-SOLAS Konvansiyonu’na taraf olan ülkelerin limanlarından yüklenecek tüm ihraç dolu konteynerlerin, konteyneri kimin yüklediği ve paketlediğine bakılmaksızın tarttırılarak, konteynerin Doğrulanmış Brüt Ağırlığının (DBA) bu konvansiyona taraf olan ülkelerin bayraklarını taşıyan gemilere yüklenmeden önce yükleten tarafından beyan edilmesi şartı getirildi.

SOLAS kapsamında Konteyner Tartımı uygulamalarına dair yönerge, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlandı. Yönergeye göre, Doğrulanmış Brüt Ağırlık bilgisi bulunmayan konteyner gemiye yüklenmeyecek.

1 Temmuz 2016 tarihinde tüm dünyada yürürlüğe girecek bu uygulamaya dair sektörün sorularını yanıtlamaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, hem ihracatçılara hem de taşıma işleri organizatörlerine yönelik iki farklı rehberi Dernek internet sitesinde (www.utikad.org.tr) yayınladı.

SOLAS Hükümleri uyarınca ‘Konteyner Tartımı’na ilişkin detayların yer aldığı rehberlerde, uygulamaya göre planlanan iş akışları ve taraflara düşen sorumluluklar da kapsamlı olarak anlatılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim