• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Uzak Doğu seferlerini iptal eden dev yolcu gemileri Akdeniz'e yöneldi

Uzak Doğu seferlerini iptal eden dev yolcu gemileri Akdeniz'e yöneldi
Küresel ekonominin yanı sıra dünya turizminde de etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle dev yolcu gemileri rotalarını Akdeniz’e çevirdi. Norwegian Cruise Line da, Uzak Doğu’daki seferlerini iptal ederek Akdeniz’e yöneldi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, koronavirüs salgını nedeniyle Norwegian Cruise firmasının gemilerini Uzak Doğu yerine Akdeniz’e yönlendirdiğini açıkladı.

Kruvaziyer firmasının 2020 yılında Ege Ports Kuşadası Limanı’na planlanmış 12 seferi olduğunu belirten Öztürk, firmanın koronavirüs endişesi nedeniyle Uzak Doğu seferlerini iptal ettiğini ve Kuşadası’na 60 bin yolcu kapasiteli ilave 30 sefer daha koyduğunu söyledi.

Öztürk, “İnsanlığı tehdit eden bu salgın nedeniyle üzüntülüyüz. En büyük dileğimiz bu salgının insanlığa ve küresel ekonomiye daha fazla zarar vermeden önlenebilmesidir. Bu gelişmelerden dünya kruvaziyer sektörü de olumsuz etkilendi. Ancak mevcut tabloda Akdeniz’i ve ülkemizi güvenli liman olarak görmeleri memnuniyet vericidir. Yakın zamanda Norwegian Cruise firmasını diğer kruvaziyer operatörlerinin de takip edeceği ifade ediliyor. Kruvaziyer firmalarının gemilerini Uzak Doğu’dan çekerek Akdeniz’e kaydırması, Kuşadası Limanı’nın yanı sıra İzmir Limanı ve ülkemizin diğer yolcu limanlarına yeni seferlerin düzenleneceği beklentilerini artırıyor” dedi.

yusuf-ozturk-001.jpgnorwegian-cruise1.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim