• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Vatandaşlar korsan taşımaya karşı uyarıldı

Vatandaşlar korsan taşımaya karşı uyarıldı
Biletlerin çoğunun şimdiden satıldığını belirten firma yetkilileri, yolculukların çileye dönüşmemesi için korsan taşımacılık yapanlara karşı vatandaşı uyardı.

Vatandaşlar korsan taşımaya karşı uyarıldı

Biletlerin çoğunun şimdiden satıldığını belirten firma yetkilileri, yolculukların çileye dönüşmemesi için korsan taşımacılık yapanlara karşı vatandaşı uyardı.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Rüştü Terzi, bu yıl Kurban Bayramı tatilinin fazla olmasından dolayı, şehirlerarası otobüs firmalarının bilet satışlarında yoğunluk olduğunu söyledi. Tatil için bilet almak isteyenlerin sıkıntı yaşamamaları için dönüş biletlerini de almalarını tavsiye eden Terzi, bilet almanın son güne bırakılmaması gerektiğini ve önceden alınmasının daha olumlu olacağını dile getirdi.

Bayramda vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için turizm taşımacılığında kullanılan araçlardan da faydalanacaklarını belirten Terzi, bunun için gerekli izinleri aldıklarını da anlattı. Şimdiden biletlerin büyük bir kısmının satıldığını kaydeden Başkan Terzi, "Vatandaşların bilet konusunda biraz acele etmelerini istiyoruz. Bugünden itibaren biletlerini alsınlar." dedi. Kimsenin sıkıntı yaşamaması için bayramda yaklaşık 10 bin araçla hizmet edeceklerini kaydeden Rüştü Terzi, günlük olarak yaklaşık 15 bin sefer ile 700 bin yolcu taşımayı amaçladıklarını dile getirdi.

Genel Başkan Rüştü Terzi, korsan taşımacılık konusunda da vatandaşların duyarlı olmalarını tavsiye etti. Can güvenliği açısından korsan taşımacılık yapan firmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Terzi şunları söyledi: "Sokak aralarında yolcu alan firmaların çoğunda şoför eksikliği var. Korsan taşımacılık yapanlar sigortasız yolcu taşıyor. Biletlerin otogar veya yetkili acentelerden alınması daha doğru olacaktır. Vatandaşların bu konuda hassas davranmalarını bekliyoruz." Konya Metro Seyahat Genel Müdürü Ahmet Yılmaz ise geçen yıllara oranla bilet satışlarında artış olduğunu ifade etti. Vatandaşların bilet konusunda sıkıntı yaşamamaları için ek seferler düzenleyeceklerini belirten Yılmaz, "Konya'da yeni üniversitelerin de kurulmasıyla birlikte öğrenci sayısı arttı. Bilet alanların büyük bir kısmı öğrenci ve memurlardan oluşuyor. Bu durum bizi oldukça memnu ediyor." diye konuştu.

Kamil Koç Konya Bölge Müdürü Sami Ural da, tatile sayılı günler kaldığı için biletlere yoğun bir talep olduğunu ve biletlerin büyük bir kısmının satıldığını söyledi. Kimsenin yer bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağını dile getiren Ural, "Bayramda hiçbir sorun yaşanmadan yolculukların güvenli geçmesi için bütün ekibimiz ile çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim