• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Vodafone'dan 4.5G'ye geçişte kota kolaylığı

Vodafone'dan 4.5G'ye geçişte kota kolaylığı
Vodafone Türkiye Genel Müdürü Gökhan Öğüt, abonelerin herhangi bir tarife değişikliği yapmadan 1 Nisan itibariyle 4.5G’yi kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Müşterilerinin Nisan'da kotaları bittiği zaman bile ekstra ücret ödemeden interneti kullanmaya devam edeceklerini aktaran Öğüt, "Ay sonunda ne kadar kullandıklarını görüp, eğer istiyorlarsa kendilerine en uygun tarifeyi seçme hakkına sahip olacaklar.” dedi.

Gökhan Öğüt, mobil iletişimde yeni dönem olarak görülen 4.5G teknolojisine geçiş için yaptıkları alt yapı çalışmalarını Vodafona Maslak Plaza'da düzenlediği basın toplantısı ile paylaştı. 1 Nisan itibariyle Türkiye'nin en çok noktasında 4.5G çekim hizmeti verecek olan operatör olma arzusuyla çalıştıklarını belirtti. Türkiye'de sadece 'Vodafone Türkiye' olarak 900 bandında da 4.5G hizmetini vereceklerini dile getiren Öğüt, şunları söyledi:

"Buna da o kadar güveniyoruz ki, herhangi bir tereddüt kalmasın diye 1 Nisan sabahı hem mağazalarımızda hem ‘4bucakg.com’ web sitesinde hem de abonelerimiz Vodafone uygulamalarında, evlerinde, mahallelerinde, iş yerlerinde Vodafone’nin 4.5G hizmetinin olup olmadığını rahatlıkla sorgulayabilecekler. Bununla da kalmayıp, kapsamayla ilgili her hangi bir problemlerini, teveccühlerini de bizlere iletebiliyor olacaklar."

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Öğüt, 4.5G'nin faturalara getireceği yüke de açıklık getirdi. Abonelerin herhangi bir tarife değişikliği yapmadan 1 Nisan itibariyle 4.5G’yi kullanmaya başlayacaklarını aktaran Öğüt, şöyle devam etti: 

"Bazı abonelerimiz zaten tarifelerindeki kotanın yeterli olduğunu görecekler, tarifelerinde kalacaklar, bazıları bunun daha yüksek olduğunu görecekler ama bir taraftan dakika ve SMS’lerine bakıp çok daha farklı bir tarifeye geçip belki orada şu anki tarifelerinden daha uygun bir ödeme yapacaklar. Bazıları da aslında ihtiyaçları olan internet kotasının çok daha farklı olduğunu görüp daha yüksek faturalı bir tarifeye geçme hakkına sahip olacaklar. Burada önemli olan ne kadar artacağı değil, abonelerimize bunu seçme ve faturalarına kendilerinin karar verme hakkını veriyor olmamız. Faturanın ne kadar geleceği bir tesadüf ya da bir şans olmayacak, bunu bire bir abonelerimiz bir ayın sonunda 4.5G’yi denedikten sonra kendileri karar verecekler." 

Ayrıca toplantıda, canlı bağlantıyla Tuzla’daki Şebeke Operasyon Merkezi’ne bağlanılarak gerçekleştirilen hız testinde, Türkiye’de ilk kez 8 farklı bant birleştirilerek 1.5 Gbps hıza ulaşıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim