• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Vodafone'dan tarihi rekor!

Vodafone'dan tarihi rekor!
Dijital bağlantılı Türkiye hedefiyle teknoloji yatırımlarını kesintisiz ve aralıksız biçimde sürdüren dünya devi Vodafone, yapılan son araştırma kapsamında, Ege ve Akdeniz sahillerinde "en hızlı mobil internet" hizmeti sunan operatör olduğu kaydedildi.

İzmir-Aydın-Muğla-Antalya kıyı hattında "en iyi veri indirme ve aktarma" hızlarına ulaşarak "en süratli mobil internet" kategorisinde birinci olan Vodafone, bu arada "en süratli sayfa görüntüleme" sağlayan operatör olarak da liderliğe oturdu. Son teknolojilerle geliştirdiği şebeke altyapısıyla Vodafone "en kesintisiz iletişim" sağlayan operatör meydana geldi.

Dijital bağlantılı yaşamı birey ve kurumlar için basit ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone, Türkiye genelinde şebeke altyapısına düzenlediği kuvvetli yatırımların meyvesini almaya devam ediyor. "Dijital bağlantılı Türkiye" vizyonuyla 5,5 yılda 5 milyar TL'nin üzerinde teknoloji yatırımına imza atan Vodafone, bağımsız bir araştırma şirketi tarafından yapılan ölçümlere göre, Ege ve Akdeniz sahillerinde "en süratli mobil internet" hizmeti sunan operatör meydana geldi. Ölçümlerde, İzmir-Aydın-Muğla-Antalya kıyı hattında "en iyi veri indirme ve aktarma" hızlarına ulaşarak "en süratli mobil internet" kategorisinde birinci olan Vodafone, bu arada "en süratli sayfa görüntüleme" sağlayan lider operatör meydana geldi. "Akıllı Kapsama Teknolojisi" ismini verdiği şebekesini 3 yılda 3,1 kat hızlandıran Vodafone, son teknolojilerle geliştirdiği şebeke altyapısı sayesinde batı ve güney kıyı şeridinde "en kesintisiz iletişim" kategorisinde de ilk sırada bulundu.

'VODAFONE TÜRKİYE TARİHİNİN YATIRIM REKORUNU KIRDIK'

Dijitalleşmenin dönüştürücü gücüne inandıklarını ve katılacağı dijitalleşmenin şekillendireceğini düşündüklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nadir Buruk, şunları ifade etti:

"Vodafone olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla teknoloji alanındaki yatırımlarımızı sürat kesmeden sürdürüyoruz. Bu yatırımlar içinde şebeke yatırımlarımızın mühim payı mevcut. Son 3 yılda 3,1 kat hızlanan şebekemiz için yaptığımız yatırımlar da dahil olmak üzere yekün teknoloji yatırımımız, 3G lisans bedeli dahil 5,5 yılda 5 milyar TL'nin üzerine çıktı. Son 1 yılda teknolojilerimize yaptığımız yatırımı bir önceki yıla göre %52 artırarak Vodafone Türkiye tarihinin yatırım rekorunu kırdık. Şebekemize yaptığımız bu yatırımlar sayesinde 2G nüfus kapsama oranımızı %99,33'e çıkardık. Bu kapsamda, kıyı bölgelerimizde de mühim yatırımlar gerçekleştirerek kapsama alanımızı ve hizmet kalitemizi artırdık. Bugün bu çalışmalarımızın müspet sonuçlarını almaktan ve bağımsız bir araştırmaya göre Ege ve Akdeniz sahillerinde 'en süratli mobil internet' hizmeti sunan operatör olarak gösterilmekten gurur duyuyoruz. Böylece, yüksek çekim gücümüzden ve kapasitemizden, tatil yapan abonelerimiz başta olmak üzere, batı ve güney kıyı hattında yaşayan tüm abonelerimizi faydalandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şebekemizin, tüketicilerimizin ve kurumlarımızın dijitalleşmesi hedefiyle yaptığımız teknoloji alanındaki yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz."

İNTERNET KULLANIMI %20 ARTIYOR!

Ege ve Akdeniz Bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin tüm tatil yörelerinde yaz aylarında hem mobil hem de sabit internet kullanımı artıyor. Vodafone tarafından yapılan ölçümlemelere göre, yaz aylarında internet kullanım oranında %20 artış gözlemleniyor. Vodafone, yaz aylarında artan mobil internet ihtiyacını karşılamak için mobil ve sabit iletişim ürün ve hizmetleri sunmanın tarafı sıra muhtelif kampanyalar da düzenliyor. Ayrıyeten, Vodafone Red Mobil Destek Ekibi ile yaz sezonu boyunca teknik destek hizmeti de sunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim