• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

WhatsApp'taki büyük tehlike!

WhatsApp'taki büyük tehlike!
Siber korsanlar limitleri zorlamaya devam ediyor. Hackerlar geliştirdikleri zararlı yazılımlarla kullanıcıları hedef alıp, hassas bilgileri çalmaya çalışıyor.

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta yazdıklarınız tehlike altında olabilir. Zira günvelik uzmanları WhatsApp'ta bugüne kadar keşfedilen en büyük açıklardan biri bulundu. Android cihazları etkileyen açık nedeniyle kullanıcıların mesajları tehlikede.

Skygofree isimli malware ilk olarak 2014 yılında Kapersky Lab tarafından keşfedilmişti ancak bu açık üzerine çalışmalar yapan güvenlik uzmanları Skygofree'nin son dönemde geliştiğini gözlemledi.

Yapılan açıklamaya göre, Skygofree etkisi altında bulunan cihazları kullananlar mesajlarına erişebiliyor, video ve fotoğraf çekebiliyor.

KULLANICILAR NASIL KORUNABİLİR? ALINMASI GEREKEN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NEDİR?

Kapersky Lab'in konuyla ilgili hazırladığı rapora göre, Skygofree, belirli Wi-Fi noktalarında zarar veriyor. Bu nedenle kullanıcıların mesajlarını güvende tutması için güvenilir olmayan noktalardan ücretsiz internet ağlarına bağlanmaması gerekiyor.

Aynı rapora göre Skygofree'nin İtalya'da geliştirildiği iddiası üzerinde duruluyor ancak söz konusumalware'in kurucusu ya da kurucuları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Hackerların bu malware'i kullanıcı bilgilerini çalmak için kullandığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Kapersky Lab, Skygofree'nin WhatsApp'ta bugüne kadar keşfedilen en büyük açıklardan biri olduğuna dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim