• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Wikileaks'te "Mitropoulos" bombası

Wikileaks'te "Mitropoulos" bombası
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Büyükelçiliklerden gelen kiriptolarını ele geçirerek yayınlayan Wikileaks internet sitesi, dünya denizcilik sektörünü yerinden oynatacak bir belgeyi yayınladı.
WİKİLEAKS'TE MİTROPOULOS BOMBASI

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Büyükelçiliklerden gelen kiriptolarını ele geçirerek yayınlayan Wikileaks internet sitesi, dünya denizcilik sektörünü yerinden oynatacak bir belgeyi yayınladı.

ABD'nin Londra Büyüklelçiliği'nden Washington'a gönderdiği kriptolu gizli belgede, IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'un 2005 Yılında Kuzey Kore'ye yaptığı ziyaretin detaylarını Güney Kore ve ABD Elçiliğine sızdırdığı iddia edildi.

Wikileaks'ın yayınladığı belgede, Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki sorunların barışçı bir şekilde çözülmesi konusunda 2005 yılında arabulucu olarak Kuzey Kore'ye resmi ziyaretlerde bulunan IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'un ikili görüşmeleri, Güney Kore ve ABD Büyükelçiliklerine aktardığı kaydedildi.

Washington'a, kriptolu olarak bilgi aktaran "Johnson" isimli ABD'nin Londra Büyükelçiliğinde görevli diplomatın, IMO Genel Sekreteri Mitropoulos'un Kuzey Kore ziyaretinin zamanlamasının doğru olmadığı yorumunu yaptığı öğrenildi.

Yayınlanan belgeye göre, IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'un Kuzey Kore'nin Londra Büyükelçisi ile  IMO Genel Merkezi'nde yaptığı ikili görüşmenin ise ABD Dışişleri Bakanlığı'na haberdar edildiği belirtildi.

LLOYDS LİST'TEN MİTROPOULOS'A DARBE

Mitropoulos ile ilgili gizli görüşme bilgilerinin Wikileaks'ta yayınlanmasından sonra, Lloyds List Gazetesi, haberi manşetten görerek Mitropolus'a büyük darbe vurdu.

Lloyds List Gazetesi'nin yaptığı haberde Mitropoulos'u "ABD Dışişleri Bakanlığı'na bilgi sızdıran kişi" olarak lanse etmesi, IMO ve dünya denizcilik sektöründe büyük ses getirdi.

2011 Aralık ayında IMO Genel Sekreterliği'nden ayrılacak olan Efthimios Mitropoulos'un Lloyds List'te yayınlanan haberden büyük rahatsızlık duyduğunu çevresine aktardığı öğrenildi.

Diğer taraftan Mitropoulos'a muhalif konsey üyelerinin, IMO Genel Sekreteri'nin IMO Genel Kurulu ve IMO Konseyi'nden izin almadan ve görevi olmadığı halde bu tür aracılık işlerine soyunmasının kabul edilecek bir durum olmadığı belirtildi.

Belgenin orjinali için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

http://wikileaks.nl/cable/2005/06/05LONDON4981.html

Haber: Recep CANPOLAT - İstanbul Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim