• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yabancı yatçılar Türkiye'yi terkediyor

Yabancı yatçılar Türkiye'yi terkediyor
Yabancıların Türkiye'de ikamet ve seyahat sürelerini düzenleyen 5683 Sayılı Kanun'da geçen ekim ayında yapılan değişiklik, yabancı yatçıların Türk marinalarını terk etmeye başlamalarına neden oldu

Yabancıların  Türkiye'de ikamet ve seyahat sürelerini düzenleyen 5683 Sayılı Kanun'da geçen ekim ayında yapılan değişiklik, yabancı yatçıların Türk marinalarını terk etmeye başlamalarına neden oldu.24 Ekim'de yapılan ve 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe konan düzenlemeye göre yabancı ülke vatandaşlarına 180 gün içinde 90 gün vize uygulamasına başlandı. Yabancılar 180 gün içinde Türkiye'de sadece 90 gün kalabilecekler, süre bitiminde 90 gün kendi ülkelerinde kaldıktan sonra ancak Türkiye'ye geri dönebilecekler.

‘DEĞİŞİKLİK SEBEBİYLE ENDİŞELİYİZ’

Konuya çözüm olarak da yetkili makamlardan alınan ikamet tezkeresi gösteriliyor fakat bu da masrafların artmasına sebep oluyor. Alanya Marina'da bulunan yatçıların büyük bir bölümünün kanun değişikliğiyle birlikte Alanya'dan ayrılma kararı aldıklarını söyleyen Alanya Marina Müdürü Savaş Ayas, "Türkiye'deki yabancı yat turizmi, kanun değişikliğiyle zora sokuldu. Seyir özgürlüğünü sıkıntıya sokan bu değişiklik nedeniyle yabancı yat turizmi için tehlike çanları çalmaya başladı. Önümüzdeki sezondan endişeliyiz" diye konuştu.

'5 BİN EURO EKSTRA MASRAF ÇIKARTILIYOR'

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Alanya Marina'nın İsviçre, İngiltere, Kanada ve İsveç ülke vatandaşları olan Brigitte Stuurop, John Ping, Doug Larson, Bo ve Vivi Altheden ise şunları söylediler: Bizler sadece kanunun eskisi gibi işlemesini istiyoruz. Bizleri ikamet tezkeresi alma zorunluluğunda bırakan bu uygulama üzerimize maddi ve zaman açısından büyük yük getirmiştir.

Kendi ülkemizde sigortamızın olmasına rağmen burada yeniden sigortalanmak durumunda bırakılıyoruz. Tüm masraflarla birlikte bir karı kocanın yıllık maliyeti ekstra olarak 5 bin Euro'yu buluyor. Yeni uygulamayla Alanya'yı çok sevdiğimiz halde terk etmek zorunda kalacağız. Ayrıca yasanın iyi tanıtılmamasından dolayı bazı yatçılar burada istenilmediği hissine kapıldılar. Hatta Alanya Marina'da yazı geçirmek isteyen arkadaşlarımız da bizi arayarak rotayı başka ülkelere çevireceklerini söylüyorlar. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim