• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Yakup Koçal'dan hükümete 'İDO' eleştirisi

Yakup Koçal'dan hükümete 'İDO' eleştirisi
Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, İDO özelleştirmesini eleştirerek "İDO'yu yok pahasına verdiniz, insanları uçak fiyatına deniz ulaşımına mahkum ettiniz" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Yalova Gönüllü Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Koçal AKP'ye yüklenerek, "İDO'yu yok pahasına verdiniz, insanları uçak fiyatına deniz ulaşımına mahkum ettiniz" dedi. Bundan sonra Yalova'yı sahipsiz sananlara karşı susmayacaklarını dile getiren Koçal, "Gereken cevabı alacaklar" diye konuştu.

Yalova Gönüllü Meclisi Toplantısı Yalova Belediye Meclisi Salonunda gerçekleştirildi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'da meclis toplantısına katıldı. Burada çoğunluğunu bayanların oluşturduğu meclis üyelerine hitap eden Koçal sert bir dille AKP'ye yüklendi. Sessiz duruşları ve vakarlarını Yalova'ya sahip çıkmamak olarak algılayanların bundan sonra gereken cevabı alacaklarını vurgulayan Koçal, "Gerektiğinde masaya yumruğumuzu vurmasını da biliriz" dedi. Yalova'ya sahip çıkmadığını söylediği AKP'lilere "Yorgancı" benzetmesi de yapan Koçal, "Ülkemizin en güzel köşesinde yaşıyoruz. İnsanlarıyla, doğasıyla, konumuyla. Allah bize böyle bir lütuf bahşetmiş. Önemli olan bu kıymete gereken değeri vermek, sahip olabilmek, bunun gereğini de yapabilmektir. Biz sadece, coğrafyası, konumuyla güzel bir kent değiliz. Biz insanlarıyla da güzel olan bir kentiz. Bizim insanımız gerçekten bir kültür harmanının ortaya çıkardığı, hoşgörünün bol olduğu, ani patlamaların az olduğu bir tarife ihtiyacı varsa medeniyet tarifinin yakıştığı bir kentin insanlarıyız diye düşünüyorum. Ama bu bazen yanlış anlaşılıyor. Bazen bu bağrış çağrış kabalıklarını göstermiyor olmamızdan dolayı birileri Yalova'yı sahipsiz sanıyor. Bu kentin insanları bu kenti asla sahipsiz bırakmayacak bilince sahip anlayışa sahiptir. Son günlerde bazı şeyler yaşıyoruz Yalova'da. İşte birileri bizim hoşgörü ve vakur duruşumuzdan olan sessizliğimizi Yalova'nın sahipsiz olduğu, bunları ezeriz olarak algılıyor.

Biz gerektiğinde yumruğumuzu masaya hep beraber vurur, onun da neticesini alırız. Tabi bunun müsebbipleri de var. Ben onlara hep Yorgancı derim. Yorgancı yorganını sırtına alıp günü birlik yaşayan insanlara denir. İşte bazen bu Yorgancılar önemsemediler kenti ve sahipsizlik algısını da çoğalttılar. Neredeyse bedavaya 25 yıllığına kiraya verdiler İDO iskelesini. Şimdi Erzurum'dan İstanbul'a uçak fiyatına gemiyle İstanbul'a gider olduk. Buna susacak mıyız. Anlattık, imza topladı arkadaşlarımız. Medeni bir çerçevede gittik gereğini yaptık. Yazılar yazdık, tınlamadılar bile. Yalova Türkiye'nin en güzel köşelerinden birisi. Biz seviniyoruz körfez köprüsü yapılıyor, İstanbul Yalova'ya yaklaşıyor diye. Sen yıllardır kullandığımız ulaşım imkanını uçak fiyatına getirerek İstanbul'u Yalova'dan uzaklaştırmaya çalışıyorsun. Yok öyle yağma. Sesimizi çıkartacağız. Hem de hakkı ile çıkartacağız sesimizi ne gerekiyorsa yapacağız. Kimse bu kent sahipsiz sanmasın. Sahipsiz sandılar, Dünya'nın kimyasal atığını burada depolamak gibi bir çabanın içerisine girdiler. Yok olma pahasına bu kenti onlara bırakmayacak, boyun eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun. Çocuklarımızın geleceğinden daha büyük bir bedel olabilir mi? Yapamazsınız dedik. Eğer bir hukuk varsa bu meclisler bunu istemiyor dedik. Ama baktık ki he he diyip arkadan iş çevirmeye çalışıyorlar. Sessiz kalmayacağız. ne gerekiyorsa yapacağız.

Yalova'yı sahipsiz bırakmayacağız. 9 Haziran'da 3. yıl bilgilendirmesi yapacağız Barış Manço Açıkhava Tiyatrosunda. 2023 yılına kadar yapmayı planladıklarımızı paylaşacağız halkımızla. Oradan ayrıca 10 bin kişi ile Yalova'nın sahipsiz olmadığını haykıracağız hep birlikte" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim