• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Yarım asırlık rüya gerçek oluyor

Yarım asırlık rüya gerçek oluyor
Çorum'un Osmancık yolundaki Kırkdilim Yolu yarım asırlık bir bekleyişin ardından tamamlandı.

Yarım asırlık rüya gerçek oluyor

Çorum'un Osmancık yolundaki Kırkdilim Yolu yarım asırlık bir bekleyişin ardından tamamlandı.

Çorum'un Osmancık yolundaki Kırkdilim Yolu yarım asırlık bir bekleyişin ardından tamamlandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle yarın trafiğe açılacak olan Kırkdilim Yolu, trafik kazalarının yaşandığı ölümlerin en fazla olduğu mevkii olarak tarihe karışacak. Binali Yıldırım tarafından ilk defa yapım çalışması başlatılan yolun yapılması için daha önce girişimlerde bulunulmuş ancak bir türlü başlanamamış.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'da bakanlık görevini bu karayolu üzerinde almış ve Kırkdilim Yolu'nun bir efsaneye dönüştüğünü belirtmişti. Çorum-Laçin-Osmancık yolu üzerinde bulunan ve coğrafi yapısından dolayı çok müdahale edilememiş olan geçişte ulaşım, uzun yıllarca düşük standartlı bir yolla sağlanmış.

Sinop'tan başlayıp Boyabat, Kargı, Osmancık, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan Kuzey-Güney aksının önemli bir parçasını oluşturan yolun yapımı için pek çok kere proje oluşturulmuş ancak uygun proje bulunamamış. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2008 Temmuz ayında incelemeye aldığı tehlikeli ve ölümlere ölümcül olarak adlandırılan yol açılışının yapılması ile birlikte güvenilir bir ticaret yolu olacak. Proje çalışmalarının 3 yıl sürdüğü ve 205 metre yüksekliğindeki yamaçlara iş makinelerinin 3 ayda çıkabildiği yol, zorlu çalışmanın ardından bitirildi.

Çorum'un İstanbul'a olan uzaklığı azaltacak olan Kırkdilim Yolu Türkiye'ye 30 milyon liraya mal olmuş. Çorum'u, Türkiye'nin ana yollarına bağlayacak olan bu geçiş güzergahı şehri Karadeniz'e, Sinop'u ise güneye bağlıyor. Proje başlangıcının yapım aşamasının Binali Yıldırım tarafından yapıldığı yolun açılışıda yine Ulaştırma Bakanı Yıldırım tarafından yarın gerçekleştirilecek. Bakan Yıldırım, ilk olarak Amasya Çevre Yolu Bahçeler Viyadüğü'nün temel atma törenine katılacak. Amasya Valiliğine ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

Bakan Yıldırım daha sonra da Çorum'a gelerek Amasya-Çorum-Laçin Osmancık Yolu Kırkdilim Geçişi'nin açılışını yapacak. Açılıştan sonra karayolu üzerinde iftar yapılacağı belirtilirken buaradki programının ardından Ankara'ya geçeceği öğrenildi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim