• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Yatay dalgakıranlar erozyonu durdurdu

Yatay dalgakıranlar erozyonu durdurdu
Sakarya'nın Karasu ilçesinde liman ve mendirek inşaatının neden olduğu kıyı erozyonunu önlemek amacıyla yapılan kum tutucu yatay dalgakıranlar başarılı oldu.

Yatay dalgakıranlar erozyonu durdurdu

Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden biri olan Sakarya'nın Karasu ilçesinde onlarca yazlık evin yıkılmasına neden olan kıyı erozyonu, yatay dalgakıranlar sayesinde durdurulmaya çalışılıyor. Daha önce yapılan 12 dik dalgakıranın erozyonu durdurması üzerine yapımına başlanan 7 yatay dalgakıranın inşaası tamamlandı. Ulaştırma Bakanlığı'nca ihale edilen dalgakıranları yapan Nato İnşaat Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yaman, kum tutucu yatay dalgakıranların kıyı erozyonunu durdurmada başarılı olduğunu söyledi. Daha önce kıyı koruma amaçlı yapılan dik dalgakıranların başarılı olmadığını kaydeden Yaman, "Karasu sahil kumunun değişkenliği çok. Bu nedenle dik dalgakıranlar tutmadı. Biz de daha önce İtalya'da uygulamaya konulan yatay dalgakıranları buraya da uyguladık. Neticede başarı sağlandı. Sahil yeniden kum toplamaya başladı." dedi.

Yaman, bakanlığın onay vermesi halinde sahile 20 yatay dalgakıran daha yapılacağını belirtti. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da yeni dalgakıranların başarılı olduğunu belirterek sahilin yeniden kum toplayarak eski haline dönmeye başladığını ifade etti. Belediye plajından Küçükboğaz'a kadar olan alanda 20 dalgakıranın daha yapılacağını kaydeden İspiroğlu, "Yatay dalgakıranların yapıldığı yerlerde erozyon durdu. Liman ile belediye plajı arasında 7 dalgakıran yapıldı. Küçükboğaz'a kadar olan bölgede 20 dalgakıran daha yapılacak." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim