• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yavuz Sultan Selim Köprüsü`ne Çinliler talip oldu

Yavuz Sultan Selim Köprüsü`ne Çinliler talip oldu
Çinli China Merchants Group`un İtalyan inşaat şirketi Astaldi`nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü`ndeki yüzde 33 hissesine talip olduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

China Merchants Group’un öncülük ettiği konsorsiyum Astaldi ile Türkiye varlıklarının satın alınması konusundaki görüşmelerde ilerleme sağladı ve bu varlıklarına yaklaşık 1 milyar dolar değer biçti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33’lük Astaldi hissesi için Çinli yatırımcı grubun gerçekleştirdiği görüşmeler kaynaklara göre hız kazandı. Roma merkezli Astaldi’nin anlaşmanın yıl sonunda gerçekleşmesini hedeflediğini belirtti.

Bloomberg'in haberine göre, Astaldi üçüncü köprü ve bağlantı yollarındaki hisselerini satmak isterken kaynaklara göre başka Çinli şirketler de alıcı konsorsiyuma dahil olmak için görüşme yürütüyor. Bir kaynağa göre Çinli yatırımcı grubu, köprü varlıklarına yaklaşık 1 milyar dolar değer biçiyor.

Kaynaklara göre nihai anlaşma henüz sağlanamazken kamu sahipliğindeki China Merchants Group teklif yapmama yönünde de karar alabilir.

Astaldi sermayesini artırmak ve borçlarını ödemek için anlaşmadan gelecek nakde güveniyor.

GÜNEY AFRİKALI FON TEKLİF VERMEMEYE KARAR VERDİ

Çinli grup Haziran’da üçüncü köprü varlıklarıyla ilgilendiği sırada köprü hisselerini elinde bulunduran konsorsiyum 1,4 milyar dolar değerleme talep etmişti.

Astaldi’nin Mayıs yatırımcı sunumuna göre şirket söz konusu varlıklarını 350 milyon euro değerinde görüyor. Konuya yakın bir kaynak Çinli yatırımcı konsorsiyumuna Londra merkezli Centricus Asset Management’in da dahil olmak için görüşmelerini sürdürdüğünü belirtti.

Bir başka kaynak ise Güney Afrikalı altyapı fonu Harith General Partners’ın Astaldi hissesiyle ilgilendiğini ancak daha sonra teklif vermemeye karar verdiğini bildirdi.

Hong Kong merkezli China Merchants Group’un temsilcisi konuya ilişkin yorum yapmadı. Astaldi, Centricus ve Harith General da konuya ilişkin yorum yapmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim